Välkommen ut på Upplandsleden

28_kohage2_SA.jpg

Den 55 mil långa leden slingrar sig från Mälarens vikar i söder till Dalälvens skärgård i norr. Den bjuder dig på rika naturupplevelser på ett lättsamt och avstressande sätt. Orange markeringar på träd och stolpar visar dig vägen genom Uppland.

På väg ut? Se även Naturkartan.se
På den här webbplatsen hittar du en överblick över ledens etapper och slingor.

På Naturkartan.se/upplandsleden  finns utförligare etappbeskrivningar och mer om aktuell service längs leden, inkl. tillgång till färskvatten. Naturkartan finns också som app.

I filmen nedan kan du höra några personer berätta om sina favoritplatser längs Upplandsleden.

Upplandsleden i Stockholms län

Upplandsstiftelsen förvaltar den del av leden som ligger i Uppsala län. Här hittar du mer information om Upplandsleden i Stockholms län: 

Järfälla kommun

Upplands Väsby kommun

Sigtuna kommun

Vandra även Vikingaleden...

Vikingaleden, som är en del av S:t Olavs-leden, kopplar ihop Upplandsleden med Roslagsleden, från Grisslehamn i öster till Gimo i väster.

Läs om Vikingaleden på PaxWalk.se

...och Gästrikeleden

Upplandsleden slutar vid id Långhäll nordväst om Älvkarleby. Härifrån kan du fortsätta din vandring på Gästrikeleden som tar dig norrut mot Gävle eller söder ut mot Gysinge. 

Läs mer om Gästrikeleden på naturkartan.se

 logga_Upplandleden_40_ar_2020.jpg


Podd om Upplandsledens nyaste sträcka

Lyssna på ett avsnitt av Naturpodden där vi får följa med Daniel Schrire, från Biotopia, och  Emelie Runfeldt och Karolina Vessby, från Upplandsstiftelsen, ut till Heby och den nyaste sträckan av Upplandsleden som håller på att färdigställas.

Naturpodden

Kartor och bok


Papperskartor

Två papperskartor, Uppsala & Upplandsleden, samt Färnebofjärden & västra Upplandsleden, skala 1:50000täcker in hela Upplandsleden. 

Bok
Boken Vandra Upplandsleden innehåller etappbeskrivningar och turförslag.Kartor och bok ges ut av Calazo förlag. De  säljs på Biotopia i Uppsala. Du kan också beställa dem från oss.

Digitala kartor
Digital karta finns på Naturkartan.se

Översiktskarta
Vi har också en översiktskarta med alla etapper som du kan ladda ner. 

Översiktskarta

Turförslag

Svårt att veta vilken sträcka du ska välja? Titta gärna på våra turförslag där vi tipsar om några av våra favoritsträckor längs leden. 

Våra turförslag

Synpunkter eller frågor?

Om du har synpunkter eller frågor om Upplandsleden kan du kontakta oss på:

Telefon: 070-611 60 70
E-post: info@pplandsstiftelsen.se

Upplandsstiftelsen är huvudman för Upplandsleden. Leden sköts av respektive kommuner i samverkan med föreningar och entreprenörer.