Välkommen ut på Upplandsleden

28_kohage2_SA.jpg

Den 55 mil långa leden slingrar sig från Mälarens vikar i söder till Dalälvens skärgård i norr. Den bjuder dig på rika naturupplevelser på ett lättsamt och avstressande sätt. Orange markeringar på träd och stolpar visar dig vägen genom Uppland.

På väg ut? Se även Naturkartan.se
På den här webbplatsen hittar du en överblick över ledens etapper och slingor.

På Naturkartan.se/upplandsleden  finns utförligare etappbeskrivningar och mer om aktuell service längs leden, inkl. tillgång till färskvatten. Naturkartan finns också som app.

I filmen nedan kan du höra några personer berätta om sina favoritplatser längs Upplandsleden.

Aktuellt

Vi har tagit bort östra delen av Risingeslingan, Upplandsledens slinga 10:1. Leden är borttagen mellan Fäboda, där Upplandsleden delar sig en bit öster om Gimo, och Rönningen, där Upplandsleden går ihop med Vikingaleden.

Du kan fortfarande vandra huvudleden, den södra delen av slingan, mellan Fäboda och Gimo, samt den norra delen av Risingeslingan som också är Vikingaleden.

Vill du hjälpa oss att utveckla Upplandsleden?

Under våren 2024 har vi tre studenter som gör ett projektarbete om trender och behov inom framtidens friluftsliv, med särskilt fokus på vandring. Genom att svara på deras enkät nedan kan du bidra till projektet med dina tankar och erfarenheter. Sista dagen att svara är den 25/4. Tack!

Länk till enkäten

Upplandsleden i Stockholms län

Upplandsstiftelsen förvaltar den del av leden som ligger i Uppsala län. Här hittar du mer information om Upplandsleden i Stockholms län: 

Järfälla kommun

Upplands Väsby kommun

Sigtuna kommun

Vandra även Vikingaleden...

Vikingaleden, som är en del av S:t Olavs-leden, kopplar ihop Upplandsleden med Roslagsleden, från Grisslehamn i öster till Gimo i väster.

Läs om Vikingaleden på PaxWalk.se

...och Gästrikeleden

Upplandsleden slutar vid id Långhäll nordväst om Älvkarleby. Härifrån kan du fortsätta din vandring på Gästrikeleden som tar dig norrut mot Gävle eller söder ut mot Gysinge. 

Läs mer om Gästrikeleden på naturkartan.se

 logga_Upplandleden_40_ar_2020.jpg


Krysslista för Upplandsledens etapper

Ladda ner krysslista

Kartor och bok


Papperskartor

Två papperskartor, Uppsala & Upplandsleden, samt Färnebofjärden & västra Upplandsleden, skala 1:50000täcker in hela Upplandsleden. 

Bok
Boken Vandra Upplandsleden innehåller etappbeskrivningar och turförslag.Kartor och bok ges ut av Calazo förlag. De  säljs på Biotopia i Uppsala. Du kan också beställa dem från oss.

Digitala kartor
Digital karta finns på Naturkartan.se

Översiktskarta
Vi har också en översiktskarta med alla etapper som du kan ladda ner. 

Översiktskarta

Turförslag

Svårt att veta vilken sträcka du ska välja? Titta gärna på våra turförslag där vi tipsar om några av våra favoritsträckor längs leden. 

Våra turförslag

Synpunkter eller frågor?

Om du har synpunkter eller frågor om Upplandsleden kan du kontakta oss på:

Telefon: 070-611 60 70
E-post: info@pplandsstiftelsen.se

Upplandsstiftelsen är huvudman för Upplandsleden. Leden sköts av respektive kommuner i samverkan med föreningar och entreprenörer.