Sweden  English 
2016-06-16

Infobyggnad invigd på Gräsö

InvigningGrasoInfobyggnad_AW.jpg

Gräsöfondens ordförande Jacob Spangenberg håller invigningstal. Foto: Anett Wass


I strålande solsken och till tonerna av dragspel och nyckelharpa invigdes igår den nya utställningen i infobyggnaden vid Gräsö gård på Gräsö. Utställningen förklarades invigd genom att en blomstergirlang klipptes av Gräsöfondens ordförande och vice ordförande. Efter invigningen tog den lokala ciceronen Lars-Gunnar Bråvander med besökarna på en guidad tur i närområdet.

I infobyggnaden kan besökare få lättsam information om natur- och kulturlandskapet på ön, historiska nedslag och tips på besöksmål. En kul detalj i utställningen är historieskåpet där man som besökare kan få höra korta berättelser från Gräsö, där några berättas på Gräsömål! Miljön runt infobyggnaden inbjuder även till en fikapaus inför fortsatt färd på ön!

Idéerna om en infobyggnad om kulturlandskapet på Gräsö har funnits allt sedan Gräsöfondens bildandes 1995. Arbetet med att etablera det som idag finns på plats påbörjades 2010, och har genomförst av Gräsöfonden, Upplandsstiftelsen, Östhammars kommun samt ovärderliga ideella krafter och företagare. Finansiärer har varit LONA, Projektstöd via Länsstyrelsen, Gräsöfonden, Upplandsstiftelsen och Östhammars kommun.
Tillbaka till nyhetsarkivet