Utflyktsmål för dig som rullar

Tillgänglig natur

Använder du rullator, rullstol eller har barnvagn med på utflykten? Här hittar du rullvänliga besöksmål. Välkommen ut!

Våra tillgängliga naturområden

I Upplands natur kan du på flera platser uppleva allt från havsutsikt och fågelspaning till utsikt från en rullstensås – med rullstol hela vägen fram. Här hittar du dessa utflyktsmål. Några är märkta ”Testad med en rullstol” vilket betyder att vår testpatrull har varit där. Då finns det en särskild beskrivning om hur det är att ta sig fram med rullstol i området.

Andas skärgårdsluft på den lilla ön Rävsten i Östhammars kommun! Fiska, paddla kanot eller upplev härliga beteshagar.

På Upplands egen ”riviera” finns möjlighet att ta ett bad i badrullstol eller kanske bara njut av en svalkande havsbris en solig sommardag.

Möt havet vid Ängskär! Här kan du bada, grilla och spana ut över havet. Det finns en liten sandstrand med möjlighet att låna badrullstol.

Vid Ånge fågelsjö samlas tusentals rastande fåglar under vår och höst. Ta med en picknick-korg och besök den lilla oasen mellan Storvreta och Vattholma.

Vackra gamla ekar, hassellundar och härlig grönska. I Wikparken kan du vandra ”Genvägen”, en slinga på 1,2 km. Eller kanske ta en fika och blicka ut över Lårstavikens vatten?

Upplev rullstensåsen och utsikten över Mälaren. Tallstigen går genom härlig tallskog och tar oss fram till rastplatsen vid Kvarnkojan.

Vid en av länets bästa fågellokaler kan du spana ut över Ledskärsvikens grunda vatten.

Känn historiens vinglag i länets enda kulturreservat! Här finns förutom en hårdgjord stig till Slåtterängen, även en utställning om områdets historia i den nybyggda ladan.

Länets tillgängliga natur samlad i en broschyr

Vi har samlat länets tillgängliga naturområden i en och samma broschyr! Alla områden beskrivs med en kort text och symboler, där du lätt kan se vilka som har tillgänglig toa, parkering, rastplats och utsiktsplatser.

Följ med oss på utflykter i tillgänglig natur!

Varje år bjuder vi in till några tillgänglighetsanpassade utflykter som är öppna för allmänheten. Utflykterna är gratis, men kom ihåg att anmäla dig för att få en plats!

Exempel på utflykter vi har gjort:

  • Fågelutflykt till gömslet i Hjälstaviken
  • Höstvandring i Hammarskog
  • Vårpromenad längs Bodaån i Skutskär