Välkommen ut på Upplandsleden

311_skylt2_SA.jpg
Foto: Sara Arvidsson.

Här hittar du all information du behöver inför din vandring på Upplandsleden. Etappbeskrivningar, slingor, service längs leden och mycket mer. 

Från Mälarens vikar i söder till Dalälvens skärgård i norr slingrar sig den 40 mil långa Upplandsleden. Under din vandring får du se en bit av Uppland på ett lättsamt och avstressande sätt. Du vandrar över hjortronens och orrarnas myrar, genom hackspettarnas och ugglornas skogar och utmed fjärilsrika åkerkanter och lövdungar. Följ de orangea markeringarna på träd och vägvisare så når du ditt mål.


Djupsjon2_BGo_.jpg

Djupsjön. Foto: Berndt Godin.

UL_logo_PMS_text.jpg


Kartor och bok

Det finns två kartor i skala 1:50 000 som tillsammans täcker hela Upplandsleden.

Boken Vandra Upplandsleden innehåller etappbeskrivningar och turförslag.

Både kartorna och boken ges ut av Calazo förlag. De finns att köpa på Biotopia i Uppsala eller så kan du beställa dem från oss.

Gå till beställningssidan


Apparna Naturtipset och Upplandsleden

Våra appar Naturtipset och Upplandsleden fungerar tyvärr inte längre och är borttagna från App Store och Google Play. Vi håller istället på att ta fram en ny app tillsammans med Länsstyrelsen, Naturkartan Uppsala län, och en Naturkartan Upplandsleden. Vi hoppas att apparna ska finnas att ladda ner i början på sommaren. 

Ladda ner information

Översiktskarta över Upplandsleden

Synpunkter eller frågor?

Om du har synpunkter eller frågor om Upplandsleden kan du kontakta Anders Olander som är huvudansvarig för ledens förvaltning:

Telefon: 070-611 60 70
E-post: 
anders.olander@upplandsstiftelsen.se

Information om Upplandsleden i Stockholms län

  • Sigtuna kommun: 08-591 260 00
  • Upplands Väsby kommun, Kultur & Fritid: 08-59 09 70 00
  • Järfälla kommun: 08- 58 02 85 00

Aktuellt längs leden

Under Aktuellt längs leden, i menyn till vänster, kan du läsa om de senaste förändringarna på leden. Bra att hålla koll inför vandringen.