UpplandsledenVälkommen ut på Upplandsleden!

Från Mälarens vikar i söder till Dalälvens skärgård i norr slingrar sig den 40 mil långa Upplandsleden. Under din vandring längs leden får du se en bit av Uppland på ett lättsamt och avstressande sätt. Du vandrar över hjortronens och orrarnas myrar, genom hackspettarnas och ugglornas skogar och utmed fjärilsrika åkerkanter och lövdungar. Följ bara de orangea markeringarna på träd och vägvisare så når du ditt mål.


På gång 2014! 

Ny app!

Nu finns en helt ny app där du kan läsa om Upplandsledens etapper och vilken service som finns längs leden. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android. Sök på Upplandsleden i AppStore eller Google Play. 


Se UNT24´s film om vår app!


Ny karta

Hösten 2013 kom en helt ny karta som täcker Upplandsledens sträckning från Knivsta till Älvkarleby och från Bålsta till Skokloster. Kartan ges ut av Calazo förlag och heter Uppsala och Upplandsleden. Du kan köpa den på Biotopia i Uppsala eller beställa den från oss. Skicka ett mail till info@upplandsstiftelsen.se. Kartan kostar 150 kr, plus porto. Kartan är tvåsidig, på ena sidan finns Uppsala med omgivningar och på andra sidan kartutsnitt som täcker hela leden. Så här ser kartomslaget ut.


Förändringar längs leden

Vi har nyligen gjort förändringar i Upplandsledens etappindelning. Därför kan skyltning som visar mot nästa etappstart/etappmål saknas på vissa platser, läs mer under respektive etapp. De orangea markeringarna som märker ut leden finns dock på alla ställen.    


Djupsjon2_BGo_.jpg

Djupsjön. Foto: Berndt Godin.


skriv ut Skriv ut

UL_logo_PMS_text.jpg


Ny app!

Nu kan du ladda ner vår app för Upplandsleden. Appen är gratis och finns både för iPhone och Android.


Loggan_rundad.jpg  Upplandsleden
för iPhone

Upplandsleden för Android


Karta över Upplandsleden

Hösten 2013 kom en ny terrängkarta som täcker Upplandsledens sträckning från Knivsta till Älvkarleby och från Bålsta till Skokloster.


Kartan ges ut av Calazo förlag och heter Uppsala och Upplandsleden. Du kan köpa den på Biotopia i Uppsala eller beställa den från oss. Skicka ett mail till info@upplandsstiftelsen.se. Kartan kostar 150 kr plus porto. 

Ladda ner information

Översiktskarta med den nya etappindelningen


I den äldre foldern Upplandsleden – 
en
 naturupplevelse, finns detaljkartor.

Observera att den nya etappindelningen inte finns med här.

Lågupplöst (1,6 mb)

Högupplöst  (13,4 mb).

Synpunkter eller frågor?

Om du har synpunkter eller frågor om Upplandsleden kan du kontakta Anders Olander som är huvudansvarig för ledens förvaltning:

Telefon: 070-611 60 70

E-post: 
anders.olander@

upplandsstiftelsen.se


Information om Upplandsleden i Stockholms län

  • Sigtuna kommun: 08-591 260 00
  • Upplands Väsby kommun, Kultur & Fritid: 08-59 09 70 00
  • Järfälla kommun: 08- 58 02 85 00

Aktuellt längs leden

Under Aktuellt längs leden, i menyn till vänster, kan du läsa om de senaste förändringarna på leden. Bra att hålla koll inför vandringen.


Upplandsstiftelsen • Box 26074 • 750 26 Uppsala • Telefon: 018-611 62 71 • Fax: 018-51 16 98 • E-post: info@upplandsstiftelsen.se