Rävstens stugby

Välkommen till Rävstens stugby

Rävsten är en liten idyllisk ö sydost om Gräsö. Besök ön över dagen eller hyr en stuga och stanna lite längre. Ön bjuder både på skog, klippor och öppna marker med betande djur. Här kan du även hyra kajak och göra en tur i Gräsös vackra skärgård!

Besök Rävsten

Till Rävsten är man alltid välkommen och stugbyn är öppen året runt. Från maj till oktober finns duschar, kiosk och annan service tillgänglig. Om isläget är svårbedömt kan bokning bara göras med kort varsel.

Självklart finns vi på sociala medier (klicka på ikonerna);

Vi som driver Rävstens stugby

Rävstens stugby arrenderas av Kerstin Söderberg och Thomas Rosen. 2024 är vårt elfte lärorika och spännande år på denna härliga ö. Vi önskar alla nya och gamla gäster varmt välkomna hit!

Välkommen med din bokning eller dina frågor till 0763 360 188 eller skicka e-post till info@ravsten.se

 

Stugbyn ägs av Upplandsstiftelsen
Stugbyn ägs av Upplandsstiftelsen. Stiftelsen förvaltar även halva Rävsten som är Natura 2000-område. Läs mer om Upplandsstiftelsen!.

Hitta hit

Rävsten är en ö sydost om Gräsö utanför Öregrund. Öregrund ligger ca 14 mil nordöst om Stockholm, ca 9 mil sydost om Gävle och ca 8 mil nordost om Uppsala.

Med bil

Åk till Öregrund. Ta bilfärjan över till Gräsö (gratis). På Gräsö sväng höger efter Gräsö kyrka och kör mot Äspskärs brygga. Från färjan tilll Äspskär är det 10 km och det tar ca 10 minuter att köra. Vid Äspskär kommer du till en vändplan och en brygga. Vid bryggan kan du lasta av ditt bagage. Parkering är inte tillåten på vändplanen vid bryggan, utan du kan ställa bilen på parkeringen några hundra meter norr om bryggan. Vi hämtar dig med vår båt enligt turlista eller på avtalad tid. Båtresan tar ungefär tio minuter.

Med buss

Busslinje 811 från Uppsala mot Öregrund eller 832 från Gävle med byte till 811 i Östhammar. Från Öregrund tar man buss 853 till Äspskär. Hållplatsens namn är Äspskärs brygga. Aktuella turlistor finns på www.ul.se.

Färja till Gräsö

Bilfärja (Gräsöleden) går mellan Öregrund och Gräsö enligt turlista. Vi kan upplysa dig om vilken färja du bör ta för att hinna i tid till Äspskär. Se till att du åker hemifrån i så god tid att du kommer med rätt bilfärja.

Klicka på länken så öppnas en folder som en pdf. Där hittar du stugkarta, karta över ön mm