Rävstens stugby

Grupper, lokaler och aktiviteter

Rävsten är en lämplig plats för personalutflykter och enklare kurser. Man träffas och trivs i en för många ovanlig och uppskattad miljö. Lokalen är även lämplig för släktträffar med gemensam middag och andra festligheter.

Vi kan erbjuda helpension, middagar mm. Det finns även möjlighet att hyra köket. Vi kan hjälpa er med olika aktiviteter, t.ex fiskeguidning, kajakturer mm.

 • Kök och konferensrum att hyra
 • Sjöboden vid tältängen
 • Lägerskola på Rävsten
 • Konferens eller fest
 • Aktiviteter för grupper
 • Fiskeguidning

Samlingslokalen Stallet

Byggnaden Stallet rymmer samlingslokal och välutrustat kök. Lokalerna är sedan 2020 tillgänliga via en ramp. Via ytterligare en ramp nås tillgänglighetsanpassade dass och duschar.

Centralt i stugbyn finns byggnaden Stallet. I Stallet finns en samlingslokal och ett stort kök som möjliggör rationell gemensam matlagning för större sällskap.

I föreläsningssittning (med enbart stolar) kan ca 50 personer maximalt rymmas. Dukat för middag med bord bör man inte vara fler än 30 personer.

Till Rävsten kommer många skolklasser. Köket och Stallet är mycket uppskattat bland dem för att kunna samla hela gruppen till gemensamma måltider eller andra samlingar. Lokalerna är också mycket efterfrågade bland grupper som träffas på Rävsten för att fira en födelsedag eller andra gruppsammankomster där man vill ha en gemensam mötesplats.

Lokalerna hyrs med fördel av samma sällskap. Man behöver gå genom samlingslokalen för att nå köket. Lokalen är 5,5 m * 7,6 m = 42 kvadratmeter. I två hörn är det förråd på ca 2 kvadratmeter/förråd. Det finns många robusta hopfällbara bord med måtten 1,2 m * 0,6 m.

Priser för konferenslokal och kök
Samlingslokalen Stallet kostar 750 kr per dag/dygn och köket kostar 750 kr per dag/dygn.

Städning av konferenslokal och kök
Gästen städar lokalerna efter sig vid lokalhyra. Sopsortering finns på byggnadens baksida och städutrustning finns i lokalen. Vid konferensbokning städar vi.

Samlingslokalen/konferensrummet är utrustat med:

 • 75′-tv samt kablar för anslutning till dator
 • Blädderblock
 • Whiteboard
 • Bord och stolar

Köket

Köket är välutrustat med bland annat:

 • 40 kuvert (flata tallrikar, djupa tallrikar, assietter, knivar, gafflar, skedar, dricksglas och vinglas).
 • Många knivar, slevar, smörknivar, osthyvlar, skärbrädor etc för matlagning.
 • Matberedare, stavmixer och elvisp.
 • Köksmaskin ”Kitchen Aid”.
 • Två spisar med fyra ugnar och åtta plattor.
 • Två mikrovågsugnar.
 • Industridiskmaskin som diskar färdigt på några minuter.
 • Två kylskåp i köket och tillgång till frys i annan byggnad.
 • Städutrustning.

Sjöboden vid tältängen

Sjöboden vid tältängen på öns västra sida har havet som granne. Lokalen är oisolerad, enkel och saknar el men erbjuder en härlig plats för samvaro. Svensexa, kräftskiva eller en fin plats för ett yogapass? En kamin ger extra trivsel och utanför finns en grillplats och en lång väggfast bänk (båda med nytt virke år 2020 efter bilden tagits). Just här är mobiltäckningen extra svag så det finns mycket utrymme för samvaro.

Lokalen är 7,2 m lång och 5,3 m bred. Kaminen upptar ett utrymme som sträcker sig ca 0,85 m från ena långsidans mitt. I lokalen finns 3 st bord (2,1*0,9 m) och 8 st sittbänkar (1,5 m långa). Ytterligare stolar finns. Bord och bänkar kan inte fällas ihop men kan staplas inomhus för att ge fri golvyta. Gardiner går att dra för fönstren. Utrustning för enklare städning finns. Ett tiotal enklare yogamattor finns att hyra. Ljuslyktor för värmeljus finns.

I nära anlutning till sjöboden finns dass. Närmaste dricksvattenkran finns vid stugorna Berguven och Måsen.

Priser

Sjöboden vid tältängen kostar 750 kr per dag/dygn.

Konferens, fest eller aktiviteter för grupper

Födelsedagsfirande, konferensmiddag eller andra festligheter. Hyr vårt kök eller låt oss hjälpa dig med maten. Vi kan ordna frukost, lunch/lunchpaket eller middag efter förfrågan. Eller varför inte kaffe och smörgås till er konferens här på Rävsten?För större sällskap kan vi även samarbeta med lokala matproffs, bland annat Skärgårdscatering. Samarbetet gör det möjligt för dig att äta förstklassigt här på Rävsten. Lokalen som rymmer cirka 35 sittande är även lämplig för släktträffar med gemensam middag eller andra festligheter. För offert eller frågor kontakta oss!
 • Vedeldad bastu och badtunna.
 • Mat och konferens, vi ordnar halv-, helpension eller efter annat efter ert önskemål.
 • Skärgårdstur, vi åker med båten i skärgården.
 • Kontakta oss gärna för mer information eller kontaktuppgifter till fiskeguide.

Lägerskola på Rävsten

Mycket talar för Rävsten som lägerskoleplats. Man bor billigt i rejäla stugor med självhushåll. Naturen på ön har mycket att erbjuda och är gratis. Vi tillhandahåller inte något komplett lägerskolepaket. Detta ställer givetvis lite större krav på lärarens/ledarens kreativitet och engagemang men det passar många. Här på Rävsten finns goda möjligheter till ett lyckat läger.

På Rävsten kan man gå i skogen och titta på olika växter och djur eller så kan man ro med båten och titta på växter och djur som finns i vattnet. På ön finns också en stigslinga som heter Rävspåret. Längs med stigen finns det informationstavlor om djur, natur och Rävstens historia.

Lek och idrott är ett vanligt inslag i programmet. Här kan ni spela fotboll, kubb mm. Vi har även lite spel och böcker som man kan låna i vår reception. Ni kan också hyra vårat välutrustade kök och vår samlingslokal Stallet om ni vill laga mat tillsammans en kväll. Ni kan också laga gemensam mat vid någon av grillplatserna.

Utrustning att material att låna

Det finns utrustning att låna för att kunna undersöka livet på land och i vatten. Förteckning över utrustning och förslag på hur man kan göra med eleverna ingår också och finns listat i pdfer som du kan använda i dina förberededelser. Läs mer om läger- och naturskola här!