Stugor

Vi har 18 stugor som innehåller 4–9 bäddar. Totalt finns 103 bäddar. Våra stugtyper beskrivs i detalj nedan.

Om stugorna

Det är självhushåll i samtliga med utedass i närheten av stugorna. Våra utedass är nybyggda och har urinseparering. Samtliga stugor är utrustade med elvärme, spis med ugn och kylskåp med frysfack eller separat frys. Du som gäst städar stugan när du ska avresa.

Enkel standard

För att skona naturen har vatten och avlopp inte dragits in i stugorna. Vattenposter finns utplacerade mellan stugorna. Soporna källsorteras. Det är inte tillåtet att röka i någon av stugorna. Centralt på ön finns det duschar. Det finns två bastur och en badtunna.

Inventarier i stugorna

Stugorna är utrustade för självhushållning, se inventarielista för 4-bäddsstuga här. De större stugorna har ytterligare inventarier för att motsvara antalet bäddar.

Extrabädd

Stugorna hyrs ut till det max antal personer som stugan är avsedd för. Skulle en extrabädd behövas så tillhandahåller vi madrass, täcke och kudde. Debitering för extra personer i stuga enligt prislista.

Ta en tur med båt

Det finns roddbåtar tillgängliga för stuggäster här. Båten är av aluminium. Det går bra att hänga på en motor, max 10 hk, om man visar hänsyn till att andra behöver tillgång till roddbåtarna under sin vistelse här. Du kan även hyra en motorbåt av oss. Flytvästar finns att låna i båthuset.

Våra stugor

Nedan följer en beskrivning av våra stugor:

Kalle och Klaras hus, 9 + 8 bäddar

gen (2)

Kalle och Klaras hus på Rävsten

Sällskap kan bo samlat
Kalle och Klaras nedervåning och Palms hus rymmer 25 bäddar. Bra för klasser och större grupper som vill vara mer samlade.

I det stora gamla gårdshuset på ön innehåller två lägenheter, en på vardera våning med en boyta på 70 m2. Detta hus finns centralt på ön och det var Kalle och Klara som var de sista som bodde i huset och brukade gården fram till år 1958.

En utvändig trappa leder till övervåningen. Nedervåningen har 9 bäddar och övervåningen har 8 bäddar. I lägenheterna finns elvärme, belysning, spis med ugn och kyl med frys.

Lägenheterna kan bokas separat.

gen (3)

Köket är rymligt i Kalle och Klaras nedervåning.

Palms hus, 8 bäddar

gen (11)

Palms hus på Rävsten. Huvudentren är den gröna dörren under altantaket. Den vita dörren på husets gavel är nödutgång. Båda dörrarna har ramp och rampen till huvudentren är lägre och har flackare lutning.

Palms hus är ett äldre hus med 8 bäddar fördelade på två våningsplan. Boytan är 80 m2 med snedtak på övervåningen. Trappan upp är brant. Det finns 3 bäddar på nedervåningen och 5 bäddar på övervåningen. I huset finns det elvärme, belysning, spis med ugn och kyl med frys. År 2020 fick Palms hus en ramp in till nedervåningen och en nödutgång med ramp från sovrummet på nedre plan samtidigt som stugan renoverades invändigt.

gen (12)

Köket i Palms hus med ingång till sovrummet på nedre plan.

Fiskstugor, 6 bäddar

Fiskstuga Rävsten

Fiskstuga på Rävsten. 

Abborren, Gäddan, Laxen och Ålen är fina timmerstugor med 6 bäddar. De är byggda 1967, rustades 2010 och har en boyta på 36 m2. I stugorna finns det elvärme, belysning, spis med ugn och kyl med frysfack.

gen (19)

Trädstugor, 6 bäddar (varav 2 i bäddsoffa)

DSC_3095besk

Trädstuga på Rävsten

Björken, Eken, Granen, Rönnen och Tallen är stugor med 6 bäddar (varav 2 i bäddsoffa), där bäddarna är fördelade på ett större och ett mindre sovrum. Fram till 2020 var stugorna angivna som 4-bäddsstugor. Stugorna är byggda 1984–85 och har en boyta på 42 m2. I stugorna finns elvärme, belysning, spis med ugn och kyl med frys. Under våren 2021 kommer köken att rustas i alla eller ett urval av trädstugorna.

Trädstuga kök 2023

Fågelstugor, 4 bäddar (varav 2 i bäddsoffa)

DSC_0291

Fågelstuga på Rävsten.

Berguven, Ejdern, Höken, Måsen, Skraken och Örnen är stugor med 4 bäddar. De är byggda år 1962 och renoverades år 2009. Stugorna har en boyta på 24 m2. Berguven är allergianpassad, dvs. djurfri. I stugorna finns elvärme, belysning, spis med ugn och kyl med frysfack.

gen (32)