dsc-1153.jpg

Mysigare rastplatser med Naturbonusen

Längs Upplandsledens 55 mil finns ett 40-tal rastplatser – som ska underhållas. Därför är tillskottet från Naturkompaniet i form av en Naturbonus på 275 000 kr högst välkommet!

Pengarna ska gå till att förnya och skapa trevnad och mys vid fem rastplatser längs leden.

– Vi vill byta ut eldstäder, renovera vindskydd, göra det allmänt lite mysigare och bättre för vandraren. Vi hoppas på fler glada vandrare, att fler vill gå och att fler vill upptäcka, säger Karolina Vessby, friluftschef på Upplandsstiftelsen.

Längs Upplandsledens etapper finns ett 40-tal rastplatser där vandrare kan stanna till. Det är vanligt att det finns bänkar och bord, grillplats och ibland vindskydd. Fem av dessa rastplatser kommer nu kunna få lite extra kärlek.

– Vilka fem som ska rustas är ännu inte bestämt men det blir antagligen platser där många rör sig så att många kan ta del av det nya och fina. Förutom att byta eldstäder och bänkar så skulle vi också kunna röja runt platserna, för bättre utsikt, och kanske hitta på något nytt, något lite oväntat, vi får se, säger Emelie Runfeldt, naturvägledare på Upplandsstiftelsen.

Här kan du läsa om Upplandsleden.

Om Naturbonusen i P4 Uppland (Ca 1:07 in i programmet)

dsc-1322.jpg