Sweden  English 
2020-01-15

Nu startar vi Friluftslivets år!2021 är Friluftslivets år och den nationella satsningen startar nu på lördag 16/1. Se #Luftenarfri.

På Upplandsstiftelsen vill fira Friluftslivets år genom att följa upp årets naturboom med att ge tips på saker att göra i hemmanaturen och ute i länet för dem som vill fortsätta vara ute.

–      Intresset för att vandra Upplandsleden och att besöka länets smultronställen och naturreservat har varit enormt under pandemin. Det kommer finnas nya friluftsidéer och utmaningar på hemsida och  att ta del av genom att 2021 är Friluftslivets år. Vi hoppas att vi kan ge dem som redan hittat ut fortsatt inspiration att fortsätt att vara ute, säger Thomas Bertilsson, vd på Upplandsstiftelsen.

Friluftslivets år handlar om enkelt friluftsliv och att alla ska få chansen att prova på.  Att vara i naturen är bra för både kropp och själ. Vi vill gärna ge inspiration att kliva ut. Upplandsstiftelsens tanke är att använda våra nätverk och projekt för att visa hur och var man kan vara ute.

–      Vi mår bra av att komma ut och röra oss. Genom, bland annat, samverkan med flerspråkiga naturvärdar inom Öppna förskolan och projekt riktade mot äldre når vi många olika målgrupper. Vi är också glada över att kunna sprida de månadsvisa aktivitetstips som länets naturskolor gjort för mellanstadiet. Vi hoppas kunna inspirera många att vara ute under året! Jenny Lundström (MP), ordförande Upplandsstiftelsen.

Friluftslivets år är en nationell satsning och målgrupperna är naturovana med fokus på nya svenskar, mellanstadiebarn och beslutfattare. Den leds av Svenskt friluftsliv och Naturvårdsverket. Se #luftenarfri . Upplandsstiftelsen är del i projektet i samverkan med länsstyrelsen, kommuner och ideella organisationer.

Hör reportage om satsningen i Radio Uppland.Tillbaka till nyhetsarkivet