Sweden  English 
2022-10-20

Konst och natur krokar arm i nytt samarbete

Naturen_3.jpg

  Bild: från boken Naturen av Emma Adbåge.


Hur kan vi arbeta med barns förståelse kring klimatfrågan? Kan konst i kombination med naturupplevelser var en väg för att förstå naturen? Det tror vi och har därför startat ett nytt samarbete med konstmuseet Bror Hjorts Hus.

Samarbetet, som kallas projekt ”Naturen”, ska öka barnens kunskap och nyfikenhet om hur natur, människa och klimat hänger ihop och påverkar varandra. Skolbarnen får växelvis besöka museet och naturen. På museet pratar och skapar de kring klimat, miljö, natur och hur människan är en del i allt detta. Ute i naturen väcker vi deras intresse och fascination för det som växer, olika miljöer och både vad naturen kan bidra med och vad den behöver för att må bra.

Nu i höst drar projektet i gång på allvar och flera skolor i Uppsala kommun har bokat in sig. Här bidrar Upplandsstiftelsen med utomhuspedagogiska aktiviteter.

Upptakten till projektet var boken Naturen av Emma Adbåge som kom i våras. Med den som utgångspunkt startade ett arbete med barn från Gluntens Montessoriskola.

Har du frågor eller vill delta? Kontakta Johan Lindell, naturskolepedagog på Upplandsstiftelsen, 076-768 77 55, johan.lindell@upplandsstiftelsen.se eller Agneta Forslund, konstpedagog på Bror Hjorths Hus, 018-567030, agneta@brorhjorthshus.se.

Läs mer hos Bror Hjorts Hus

Naturen_Gluntens_monterssoriskola_IMG_7179_MMW.jpgTillbaka till nyhetsarkivet