Rullsand

Sandstranden_sommarkvall2_ER_.jpg
Rullsands fina badstrand. Foto: Emelie Runfeldt

Den långa och delvis långgrunda sandstranden gör skäl för benämningen "Mellansveriges Riviera"! Rullsand ligger vid Dalälvens mynning och är med sina cirka 230 husvagnsplatser en av länets största campingplatser.

Campingområdet ingår i det mycket vackra naturreservatet Billudden. Billudden, som gett namn åt reservatet, är en långsmal udde som skjuter ut i havet. Det är nordligaste delen av Uppsalaåsen som här försvinner ner under havsytan.

Intill campingens entré finns det en naturstuga med en utställning om naturen i naturreservatet. I anslutning till stugan kan barnen utforska en äventyrsstig, eller med familjen vandra ut på den 3,5 km långa Billudden. Hyr gärna en cykel vid campingen så kan du cykla drygt halva sträckan. På udden finns naturstigar, eldstäder, Nordeuropas största havtornssnår, stentorg, spännande växter och mycket mer. 

Skötsel
Driften av Rullsands camping arrenderas ut och skötsel av själva campingområdet utförs av arrendatorn. Den omkringliggande naturmarken ingår i Billuddens naturreservat som förvaltas av Länsstyrelsen.

Vill du besöka Rullsand?

Läs mer om området och hur du hittar dit på sidan Naturtips eller på campingens egen hemsida!Fakta Rullsand

Areal: Rullsands bad- och campingområde omfattar 34 ha.

Syfte: Främja bad och friluftsliv inom området vid Rullsand-Brämsand.

Service och information:  Åretruntöppen husvagnscamping och 18 campingstugor. Naturstuga med information om Billudden. Parkering, stigar, eldstäder. Sommartid finns WC, tältplats, butik och restaurang.

Markägare: Älvkarleby kommun.

Förvaltare: Upplandsstiftelsen.

Drift: Arrendatorerna  Anna och Mattias Hidegren

Formellt skydd: området ingår i Billuddens naturreservat.

Rullsand ligger i Billuddens naturreservat. Läs om reservatet på Länsstyrelsens hemsida.

Se beslut med föreskrifter mm på Naturvårdsverkets portal för Skyddad natur