Geocaching

Ge dig ut på skattjakt!

Geocaching är en slags global skattjakt som finns över hela världen. Det första du måste göra om du vill vara med är att skaffa ett konto på hemsidan geocaching.com.

Geocaching

Har du sett någon som diskret smyger omkring i stan eller ute i skogen och verkar leta efter något? Ofta på lite underliga platser, i små hål, runt vägskyltar, under stenar, uppe i träd. Då kanske du har sett en geocachare. Mycket riktigt så letar personen efter något, en geocache.

Geocaching är en slags global skattjakt som finns över hela världen. Det första du måste göra om du vill vara med är att skaffa ett konto på hemsidan geocaching.com. Sen behöver du också en GPS, eller en smart telefon, för att kunna börja leta.

a4f92d9eae8aefa42c808d1efdbf582e_0766a184a829d4663b0edbac097ef765

Foto: Oscar Edwards

När du gjort det kan du antingen gömma eller leta efter skatter.  Skatten är oftast en låda/burk av varierande storlek. I den ligger en loggbok och ibland lite saker. Cacher finns över allt. I städer, långt ute i vildmarken, under en sten i parken där du brukar promenera, till och med på Antarktis. Det är lätt att komma igång, men en varning bara! Risken är att du blir fast.

När det här skrivs finns 2 280 973 cacner över hela världen och fler läggs ut hela tiden. Den här filmen kommer från den officiella geocaching-hemsidan och visar hur du hittar din första cache.