Inget är så gott som nybakat bröd och inget är härligare än att äta utomhus.
Baka bröd utomhus
Inget är så gott som nybakat bröd och inget är härligare än att äta utomhus. Här får du några recept på bröd som går att tillaga över elden, på pinne, muurikka eller i stekpanna.
Olika bröd att tillaga utomhus
Pinnbröd
Pinnbröd 4 st.
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten
Gör så här:
1. Häll alla torra ingredienser i en plastpåse
2. Häll i vattnet och knåda degen genom plastpåsen
3. Ta degen ur påsen och tryck till den runt pinnar och grilla över glöd tills degen börjar släppa från pinnen
Fusk-Focaccia
Fusk-Focaccia 8 st.
4 dl mjöl
0,5 tsk salt
50 gr flytande margarin
1,5 dl mjölk
Gör så här:
1. Hackade bitar av soltorkad tomat, oliver, feta ost… örter t.ex. oregano eller rosmarin.
2. Blanda alla ingredienser i en plastpåse och knåda degen genom plastpåsen
3. Klicka ut bullar i en varm stekpanna eller gjutjärnshäll, utan fett.
4. Baka bullarna på svag värme 5-8 min på varje sida
Tunnbröd med potatis
Tunnbröd med potatis 10 st.
400 gr kall kokt potatis (ca 5-6 st.) – Riv på grova sidan på rivjärnet
0,5 tsk kummin – stött i mortel
2 dl rågmjöl
0,5 tsk salt
Gör så här:
1. Knåda ihop allt till en deg
2. Kavla ut plattor 10-15 cm Ø
3. Kavla gärna ett varv med kruskavel eller nagga med gaffel
4. Stek i torr stekpanna
Stompa
Stompa
15 dl rågsikt
5 dl filmjölk
0,5 dl sirap
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
Fänkål eller brödkrydda
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och kvala eller platta ut till kakor som du gräddar, utan fett, på stekhäll eller i stekpanna
Krabbelurer/Skrabbelucker
Krabbelurer/Skrabbelucker 25 st.
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
socker och kanel
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt resten av ingredienserna.
3. Stek i margarin över öppen eld.
4. Vänd de färdiga skrabbeluckerna i socker och kanel.
Ät och njut!
Russinbullar med kardemumma
Russinbullar med kardemumma 4 st.
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk socker
0,5 tsk kardemumma
3 msk russin
1 dl mjölk
socker och kanel
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en plastpåse
2. Tillsätt lite mjölk i taget och knåda degen genom plastpåsen
3. Klicka ut fyra bullar i en varm stekpanna eller gjutjärnshäll, utan fett.
4. Baka bullarna på svag värme 5-8 min på varje sida
Sök
Ange ditt sökord under
Cookiesamtycke
På webbplatsen används nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Du kan även välja att samtycka till kakor för statistikinsamling.