Senior i naturen

Kvinna med blombukett på blomsteräng

Ålder är inget hinder för att vara i naturen!

Här hittar du som är senior eller arbetar i verksamheter med seniorer information om utflyktsmål i Uppsala län och tips på vad du kan göra utomhus. Ut och njut på egen hand, eller ta med en närstående på äventyr!

Nyhet!

Vill du ha en handbok i smidigt format som kan ge inspiration till aktiviteter utomhus året runt? Nu finns vår handbok "Träffpunkten flyttar ut" ute! Hör av dig till oss om du vill ha en egen bok, eller ladda ner den här.

Flytta ut Träffpunkten?

I Arvsfondsprojektet Träffpunkten flyttar ut vill vi skapa möjligheter för fler att fortsätta vara i naturen regelbundet - oavsett ålder eller funktionshinder som ofta kommer med åldern. I nära samverkan med träffpunkter och andra mötesplatser arbetar vi för att öka utbudet av utomhusaktiviteter för seniorer.

Vill du veta mer? Läs under rubrikerna nedan eller ta kontakt med oss.

Följ med oss ut

Tillsammans med träffpunkter, seniorboenden och andra mötesplatser för dig som är senior, ordnar vi aktiviteter utomhus. Välkommen att följa med oss ut! Det är gratis, men ibland ska man anmäla sig.

Läs mer här!


Man i rullstol och kvinna vandrar vid sjö

Hitta ut i naturen

Här finns länkar till naturtips - fokus ligger på Uppsala län, men i Naturkartan hittar du information som gäller hela Sverige.

Läs mer här!
Aktivitetstips för seniorer

Vad kan man göra när man är ute i naturen? Här samlar vi tips på vad du kan göra när du är ute.

Läs mer här!

Jobbar du på en mötesplats för seniorer?

Här finns information om hur du som jobbar på en mötesplats för seniorer kan få hjälp av oss att börja med uteverksamhet.

Läs mer här!Film med deltagare på olika aktiviteter

Kontakt

Eva Arnemo 070 611 60 48

Sara Beckman 070 586 03 21

Följ oss i sociala medier!

Instagram: @traffpunktenflyttarut

med_stod_fran_allmanna_arvsfonden_positiv.png