Tillgänglighet

Rullsand_lekplats.JPG
Tillgänglig lekplats nära restaurangen

Rullsands havsbad och camping ligger vackert belägen vid Dalälvens utlopp och är ett av Uppsala läns mest besökta naturreservat året om. Det är plant och lätt att ta sig fram i stora delar av området. En av campingstugorna är tillgänglighetsanpassad och det finns en badrullstol att låna för att kunna njuta av ett härligt bad.

Hitta hit
Handikapparkering finns mittemot restaurangen. Som dagbesökare behöver man säga till i receptionen för att bli insläppt.

Adress att uppge vid beställning av färdtjänst: Rullsandsvägen 1, 814 93 Skutskär.

Ta sig fram
Vägarna i området är asfalterade eller annat mestadels hårdgjort underlag. En gångstig från restaurangen ner mot badstranden är också hårdgjord.

Bo i stuga
Det finns en tillgänglighetsanpassad stuga. Det är tröskelfritt i huset vilket gör det lätt att ta sig fram. I allrummet finns två sängar och ett köksbord och i sovrummet finns också två sängar. Det finns ett kökspentry med knäfritt utrymme under bänkytan och en väggfast ugn.

I duschen finns det vägghandtag och en duschstol med arm och ryggstöd. Vid toaletten finns armstöd.

Utanför stugan är det trädgårdsplattor med utemöbler.

Toalett
Det finns flera tillgängliga toaletter i området.

Restaurang/konferens
Restaurang med möjlighet att sitta både ute och inne. Det finns en tillgänglig toalett inne i byggnaden. Det är låga trösklar om 1 cm på flera ställen i byggnaden.

Servicebyggnader
Det finns två servicebyggnader som hör till campingarna. I dessa finns toalett och dusch samt köksdel. I båda servicebyggnaderna finns en tillgänglig toalett och en dusch.  Duschpall med armstöd finns i den ena och en rund (liten) duschpall i den andra duschen.

I köksdelen finns det diskhoar och spisar med ugn i båda köken. Det finns knäfri arbetsbänk samt knäfritt utrymme under diskbänk i båda köken.

  

Aktiviteter:

Bad
Havsbadet är Mellansveriges största bad och kallas ibland för Sveriges Riviera. Om du vill prova på att bada så finns en badrullstol att låna, fråga i receptionen. En hårdgjord sandstig finns ner till stranden. Nere vid stranden är det sand utan armering, men det fungerar bra att köra med badrullstolen sista biten ner till vattnet.

Lekplats
Delar av lekplatsen vid restaurangen är tillgänglighetsanpassad. Det är gångbanor gjorda av träspänger med möjlighet att ta sig till sandlåda, gungor och fikabord. Både gungor och sandlåda är anpassade för att alla ska kunna leka.

Utflykter:

Promenad till Billudden med möjlighet till fiske
Längtar du till havet? Då är Billudden platsen för dig att besöka! Här kan du njuta av havsutsikten vid grillplatsen utanför Billhamn, prova fiskelyckan från fiskebryggan eller bara njuta av de lysande orangea havtornsbären som mognar på sensommaren.

För att ta sig till Billudden finns det en grusväg genom skogen som utgår från receptionen till campingen. Det är cirka 2 km ut på udden. Det går bra att köra rullstol, men det finns också möjlighet att köra bil ut om man har ett handikapptillstånd. För att få kod till vägbommen kontakta Länsstyrelsen.
Kontaktuppgifter: skyddadnatur.uppsala@lansstyrelsen.se

Bokning och information

Mer information finns på www.rullsand.se

Bokning: 026-99 000

info@rullsand.se