Bra att veta när du bor hos oss

Rävstens stugby - Bra att veta - ctl00_cph1_mainimg
Foto: Birgitta Söderberg

Dusch och toaletter

Stugbyns fyra duschar finns vid Stallet, centralt på ön. Dusharna är tillgängliga med rullstol via ramp och låga trösklar och har bra svängrum inne i duschrummet. Vattentoaletter saknas på ön. Varje stuga/lägenhet har tillgång till utedass med urinseparering. Vid Stallet finns ett tillgänglighetsanpassat dass med ramp in och handtag för stöd på sidorna om dassets sits. Från oktober/november till april  är duscharna avstängda pga frysrisk men bastun är alltid i drift. 

Vatten och avlopp

I stugorna finns inte vatten eller avlopp. Vattenposter finns utplacerade mellan stugorna. Vattenhinkar finns i respektive stuga. Var noga med att inte använda vattenhinkarna till annat än rent vatten kranvatten. I stugans närhet finns skyltar som anger var du får tömma ut disk- och slaskvatten.

Källsortering

Soporna källsorteras som ett led i miljöarbetet. Vi tillhandahåller hinkar till komposterbart material. I övrigt sköts sorteringen av gästerna enligt anvisningar på plats. Alla sopor kan sorteras i sophörnet bakom Stallet. Om du tar hit metspön, solstolar, parasoll, badleksaker, vattenpistoler etc som går sönder ber vi dig ta med resterna hem för transport till en  återvinningscetral. 

Grillning

Det finns fyra fasta grillplatser på ön där det finns gratis ved. Vi uppmanar till användning av dessa. Vi har ett fåtal små klotgrillar som kan lånas enstaka kvällar (samma sällskap kan inte nyttja grillen hela veckan genom att förvara den vid sin stuga). Klotgrillarna kommer vi fasa ut som ett led i vårt miljöarbete. Klotgrillarna har kort hållbarhet och generar stora mängder avfall som ska hanteras i många led. Om du tar hit en egen grill som sedan går sönder här ber vi dig ta hem skräpet. De få lånegrillar vi har står framför byggnaden "logen" bakom Kalle och Klaras hus. Grillarna ska ställas där efter användning. All grillning och eldning sker under gästens ansvar.

Engångsgrillar är inte tillåtna på Rävsten.

Eldningsförbud

Du som gäst har en skyldighet att hålla dig uppdaterad kring om det råder eldningsförbud eller inte. Appen "Brandrisk Ute" är ett bra hjälpmedel (den hämtas där appar finns). Du kan alltid ringa telefonsvarare 018-727 30 55 hos Uppsala Brandförsvarför att få veta om det är tillåtet att elda eller om det råder eldningsförbud.

Rökfria stugor

Samtliga stugor är rökfria.

Djur

Stugan Berguven är allergianpassad, dvs djurfri.

Barnstol- och barnsäng

Det finns ett antal barnstolar och spjälsängar att låna och de förvaras tillgängligt nere i båthuset. Säg till när du kommer till Rävsten om du inte hittar dem.

Kom ihåg att ta med!

 • Flytvästar om du har många barn i samma storlek. Flytvästar till passbåten finns och att låna för rodd etc men mest från 50 kg och uppåt.
 • Lakan, påslakan, örngott och handdukar (underlakan och örngott om du använder sovsäck)
 • Diskmedel, disktrasa, disksvamp, diskborste och torkhanddukar till disken. Stannar du en natt eller två finns det så det förbrukningsartiklar så det räcker i stugan men stannar du längre bör du ta med extra.
 • Toalett- och hushållspapper.
 • Tvål, våtservetter, handsprit eller annat för handtvätt vid det egna dasset.
 • Kaffefilter 1x4 om du vill använda bryggkaffe. Kaffepanna finns till kokkaffe.
 • Pannlampa eller ficklampa.

Förgyll vistelsen med följande

 • Regnkläder och stövlar
 • Mössa, vantar etc
 • Sittunderlag
 • Tändstickor
 • Termos och utflyktsmuggar
 • Böcker, spel, ritblock m.m.
 • Växt-, fågel-, fiskbok eller liknande
 • Metspön och mask
 • Myggmedel

Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet

Att vi har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens.

 

Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.

Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti. Du söker på T.Rosen Marin & Racing AB. 

Länk till: https://www.kammarkollegiet.se/vara-tjanster/resegaranti/ansok-om-ersattning-ur-resegarantin

Läs mer om resegaranti hos Kammarkollegiet

Länk till: https://www.kammarkollegiet.se/vara-tjanster/resegaranti/anmal-reseverksamhet


Stressigt med matinköp?

ICA Sjöbodenpå Gräsö är vår lokala mataffär på väg ut till Rävsten. Slipp ljummen mjölk och rinnande smör och låt semestern börja med att handla lokalt. ICA ligger nära färjfästet på Gräsö. Du kör av färjan, passerar skolan och sedan hittar du ICA på vänster sida av vägen.

Matleverans till Rävsten under sommarveckorna. Ett tillfälle per vecka.

Vi har nu modifierat vår system för matleverans till Rävsten. Vi bistår med hämtning av din beställda matbeställning enligt följande:

1. På onsdagar före kl 12 fyller du i beställningsformuläret hos ICA Sjöboden. I fältet "adress" anger du att du är gäst på Rävstens stugby och namnet på din stuga.

2. Du skickar ett meddelande till info@ravsten.se att du beställt matleverans så vi vet att det finns en kasse att hämta. OBS viktigt!

3. På torsdagar kl 12 hämtar vi din beställning på ICA. Din matleverans finns sedan i båthuset på Rävsten ca kl 13 där du hämtar den.

4. Du betalar direkt till ICA med swish för mat och paketering. ICAs swishnr hittar du på ditt kassakvitto i matkassen. Viktigt att betalning görs samma dag.

5. Du betalar 100 kr/beställning för att vi hämtar dina matkassar och tar dem till Rävsten. Detta betalas till swishnr 1235884705 och märks med matleverans samt leveransdatum och stuga.

Ravstenkarta_2016.JPG

Det finns fyra fasta grillplatser på ön.