Smultronställen i naturen

Närbild på två röda smultron.
Foto: Gillis Aronsson

Hitta ditt smultronställe i naturen!

Vill du hitta en fin grillplats, ett bra område för fågelskådning eller en ny badplats? Kartan visar alla länets knappt 50 smultronställen. Klicka på trattsymbolen högst upp till vänster så får du möjlighet att filtrera områden utifrån vad du vill göra. 

Alla smultronställen, och många fler naturområden, hittar du också i appen Naturkartan eller på www.naturkartan.se/uppsalalan


Vad är ett smultronställe?
Ett smultronställe är ett utflyktsmål med höga natur- och friluftsvärden som är trevligt och lättillgängligt för besökare. Det finns nära 50 smultronställen i länet och fler är på gång.

Genom verksamheten Smultronställen i naturen vill vi göra det lätt komma ut i naturen. Till ett smultronställe ska det vara lätt att hitta, och väl framme ska alla förutsättningar finnas för ett bra besök

Vilka står bakom?
Smultronställen i naturen är ett samarbetsprojekt. Upplandsstiftelsen står tillsammans med alla länets kommuner bakom arbetet. Upplandsstiftelsen är samordnare och har huvudansvaret för hemsidan. Arbete styrs genom en styrgrupp med representanter från Upplandsstiftelsen och kommunerna.

För information kontakta Karolina Vessby tel. 018-611 62 84, 070-511 69 94

Delta i en sommarutmaning!

Biotopia har tagit fram en sommarutmaning för Uppsala kommuns smultronställen.

Besök platserna och samla ledtrådar till ett hemligt ord. Priser lottas ut som passar både stora och små i slutet av sommaren. 

Biotopias sommarutmaning

Smultronställen i naturen eller ett samarbete mellan Upplandsstiftelsen och alla kommuner i Uppsala län. 

logotyp_ordinarie_rgb_farg_beskuren.png.  Uppsala_kommun_Logo_Black.jpg

Enkiping_logo_liggande.jpg    HUbo_Vapen_liggande_fNrg.jpg

Osthammar_en_del_av_roslagen.jpg.  Tierp.jpg.  

alvkarleby_kommun.png.  Heby.png

USTxtU.jpg.