Hyra av stuga

11augusti_Bjorn.jpg
Fyrvaktarbostaden på Björn

Upplandsstiftelsen erbjuder övernattning i enkla stugor nära naturen. Du kan boka dessa dygnsvis och på så sätt få uppleva den Uppländska naturen. Nedan finns mer information om våra stugpr. 

 Torpet_ER_.jpg  

Båtforstorpet
Båtforstorpet ligger vid Båtforsen, Dalälven. Torpet har en enkel standard utan el men med sollcellsdrivet kylskåp och vedeldad spis/kamin. Det finns 6 sängplatser. 

Läs mer om torpet och om hur du bokar

 Ledskarsstugan_MA.jpg  

Ledskärstugan

Drygt 100 m bakom Ledskärstornet vid Ledskär ligger Ledskärsstugan, en av Sveriges första ringmärkningsstationer som byggdes på 1950-talet. Stugan är mycket enkel utan el och vatten men med kamin och ved. 

Läs mer om stugan och om hur du bokar

 IMG_0516.jpg  

Lotsstugan Källarberget

Lotsstugan är en enkel stuga som idag innehåller fyra bäddar för den som vill övernatta. Stugan har kylskåp, kokplattor och köksutrustning. Dessutom finns det en uteplats med grill.

Läs mer om stugan och om hur du bokar

 Fyrvaktarbostaden_MA.JPG  

Fyrvaktarbostaden på ön Björn

Fyrvaktarbostaden ligger på ön Björn i norra Upplands ytterskärgård. Bostaden är enkel utan el eller rinnande vatten. Det finns två lägenheter med vardera fem sängplatser. Många kommer till ön Björn för att skåda fågel, särskilt under sträcktiderna vår och höst. 

Läs mer om bostaden och hur du bokar