Fiskeguiden

Fiske med handredskap är fritt året runt i Mälaren och längs kusten. Detta innebär inte bara rättigheter utan också skyldigheter att ta hänsyn till känsliga områden och till de boende. I ”Fiskeguide – Uppsala län 2023-2024” hittar du såväl fisketips som information om regler och förordningar. Foldern innehåller även vackra illustrationer av Linda Nyman och Karl Jilg. Fiskeguiden uppdateras och trycks i ny upplaga vartannat år.

Fiskeguiden hämtar du på turistbyråer, sportfiskebutiker och på muséet Biotopia i Uppsala. Du kan även ladda ned den här:

Mer om fiske i Uppsala län

Uppsala län erbjuder fantastiska möjligheter till fiske året runt. Vår del av Mälaren är vida känd för sitt fina gös- och gäddfiske. Länets sjöar bjuder på ett varierat fiske efter abborre, gädda och karpfisk. För den som vill fiska efter regnbåge och öring finns goda möjligheter till put-and-take-fiske i flera av länets vackra skogssjöar. Upplandskusten, med sin varierande natur i form av skyddade vikar, klippor, skär och hav, lockar med fiske efter bland annat havsöring, gädda och abborre.

Ett av landets bästa lax- och havsöringsvatten är nedre Dalälven vid Älvkarleby. Längre upp i Dalälven finner du både fina strömvatten, med goda chanser att fånga harr och öring, och stora fjärdar som erbjuder ett varierat fiske i storslagen miljö.