Rävsten

DSC_3088.jpg
Foto: Kerstin Söderberg

Rävsten är en ö vid Upplandskusten belägen söder om Gräsö i vacker skärgårdsmiljö. En del av byggnaderna har varit ett skärgårdshemman. Avstånd från Uppsala ca 85 km.

För vem

För er som vill uppleva skärgården, bada, fiska och gå på upptäcktsfärd i kulturlandskapet. Goda möjligheter till grillning och samling runt lägerelden på kvällen.

Vad ni kan göra

Här finns goda möjligheter till friluftsliv och naturstudier på ön och i kringliggande vatten. Fågellivet är rikt liksom öns flora. Ni kan bada, fiska, ro, paddla och göra kortare vandringar. Fotbollsplan och andra öppna ytor inbjuder till aktivitet. Fotbollar, brännboll, krocket, kubb etc finns att låna på plats.

Certifierad förläggning

Rävsten blev år 2000 certifierad förläggning av Svensk Lägerskoleförening (SLF).

Boende

Inomhus: Stugor med fyra till nio bäddar. De större husen, Kalle och Klaras hus samt Palms hus rekommenderas till grupper. I dessa finns 25 bäddar. Totala antalet bäddar är 103. Stugorna är utrustade för självhushåll.

Ute: Goda möjligheter till tältläger. I anslutning finns veranda under tak och torrdass.

Mat

Självhushållning med möjlighet till beställning av matvaror.

Utrustning/anordningar/material

Utrustning:  Roddbåtar finns att låna. Flytvästar finns att låna. Från och med våren 2017 finns det utrustning att låna för att kunna undersöka livet på land och i vatten. Förslag på hur man kan göra med eleverna ingår också. Läs mer här:

Håva småkryp i vattnet, Småkryp på land, Växter Laga mat ute

Anordningar: En samlingslokal kan användas för lektioner, diskotek m m. Ett välutrustat kök möjliggör rationell matlagning för stora grupper. Naturstig som utgår från stor informationstavla finns. Fyra varmduschar finns och vedeldad bastu och badtunna vid havet! 

Tillsynsman/stugvärd

Thomas Rosen
Kerstin Söderberg

Rävstens stugby
742 96 Gräsö

Huvudman

Upplandsstiftelsen

Bokning och information  

Rävstens stugby

Tel. 0763360188
E-post

Läs mer om lägerskola på Rävsten

Resa hit

Egen bil eller buss 811 till Öregrund, färja till Gräsö och buss 853 till Äspskär som är Gräsös södra udde. Upplysningar via UL, tel 018-14 14 14.

Från Äspskär till Rävsten med förbeställd båttur, stugvärden hämtar vid bryggan. Rävsten saknar vägförbindelse.