Tillgänglighet

Ängskärs havscamping - Ny sida - ctl00_cph1_mainimg
Bilden visar badstrand och lekplats vid Ängskärs havscamping.

Ängskärs havscamping ligger vackert vid havet. Här finns en badplats med sandstrand, tillgänglig lekplats och en campingstuga med tillgänglighetsanpassningar. Hela campingområdet är relativt lätt att ta sig runt på och vill du ta ett bad, så finns det en badrullstol att låna!

Hitta hit
Handikapparkering nära receptionen vid campingen.

Adress att uppge vid beställning av färdtjänst: Ängskär 304, 819 64 Hållnäs

Ta sig fram
Campingområdet är till stor del plant och utanför de små vägarna består underlaget mest av vältrampat gräs på sandig mark. Från receptionen till servicehuset går en asfalterad väg. Vidare till campingstugorna och campingplatserna går det mindre vägar som har underlag av asfalt eller delvis hårdgjort grus.

Bo i stuga
En av campingstugorna har anpassats med en ramp upp till trallen framför huset. Stugan är liten, men köksbordet är flyttbart, så det går att möblera om för att öka svängutrymmet. I stugan finns det två vanliga våningssängar med plats för 4 personer.

Toalett och dusch
På campingområdet finns två tillgänglighetsanpassade toaletter, en vid receptionen och en i servicebyggnaden. Toaletten i servicebyggnaden har även dusch med duschpall och armstöd.

Kök
I servicebyggnaden finns ett gemensamt kök med spis, ugn och diskhoar. Diskhoarna har knäfritt utrymme under. I matsalen intill finns bord och stolar.

Bad
Du kan kostnadsfritt låna en badrullstol från receptionen.

Lekplats
Delar av lekplatsen är anpassad. Det går att köra upp på lek-båten och på båtdäcket finns det en ratt att styra med. Det går att köra in i ett litet lekhus , där är underlaget hårdtrampat gräs blandat med sand.


Utflykter

Knappt två kilometer från Ängskärs havscamping ligger Djuphamnen. Här finns en strandnära och tillgänglig grillplats med vacker utsikt över havsviken Ängskärssundet, Grillplats, Djuphamnen Ängskär | Naturkartan

Toalett
Vid parkeringen utmed vägen finns ett tillgängligt torrdass. 

Hitta hit
Den asfalterade vägen mellan Ängskärs havscamping och Djuphamnen är smal och ganska trafikerad under sommaren. Var försiktig om du ger dig ut på den!

Parkering
Handikapparkering finns nere i hamnen med plats för en bil.

Grillplats
Från parkeringen är det en svag uppförsbacke fram till grillplatsen. Underlaget är först asfalt och sedan hårdpackat grus. Vid grillplatsen finns ett rastbord.

Grill_1.jpg

  Bilden visar grillplats och rastbord i Djuphamnen.