Sweden  English 
2017-06-28

Ny app: Naturkartan

Badare_fagelsundet_KV_.JPG


Upplandsstiftelsen och Länsstyrelsen har tillsammans med Biotopia anslutit sig till appen Naturkartan. Naturkartan är en app som innehåller tips på utflyktsmål och aktiviteter i naturen. När du nu laddar ner Naturkartan kan du välja att titta på utflyktsmål i Uppsala län. Vi har just nu lagt in ett 40-tal områden. Fler kommer att läggas in under hösten.

Lyssna på P4 Upplands intervjuv med Camilla Wessberg från Länsstyrelsen och Emelie Runfeldt från Upplandsstiftelsen, om Naturkartan (ca 48 min in i programmet). 


Nedan är det pressmeddelande som skickades ut om appen den 27/6

Ny app hjälper allmänheten att upptäcka naturen

En ny app ska sätta Uppsala läns natur på kartan. Allmänheten ska få utflyktstips om naturreservat, friluftsområden och en rad andra smultronsställen i naturen.

Syftet med appen Naturkartan är att hjälpa allmänheten att upptäcka och hitta ut i naturen. I dagsläget finns närmare 40 områden i appen och det kommer fyllas på med fler under året.

I Naturkartan finns en beskrivning av området med bilder. Anordningar såsom parkering, stigar, grillplatser och toaletter finns också beskrivna i ord och bild. Mobiltelefonens GPS hjälper dig att hitta anordningarna i området du besöker. Du kan även använda Naturkartan för att planera ditt besök och se hur tillgängligheten är i området. 

-Det känns roligt att vi kan samla informationen om länets naturreservat och friluftsområden på ett och samma ställe, säger Camilla Wessberg på Länsstyrelsen. I appen finns områden som förvaltas av Länsstyrelsen, Upplandsstiftelsen och länets kommuner.

Genom appen kommer du också att kunna få information om guidningar eller evenemang som är aktuella i områdena.

-Vi har många aktiviteter och guidningar i länets årliga Utflyktsprogram. Nu kan vi sprida informationen om dessa även genom Naturkartan, säger Emilie Runfeldt, naturvägledare på Biotopia och Upplandsstiftelsen.

Appen Naturkartan är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Uppsala län, Upplandsstiftelsen och Biotopia. Naturkartan är en app som täcker flera delar av Sverige.

Naturkartan på webben

Kontakt

Camilla Wessberg, naturvårdsenheten, Länsstyrelsen i Uppsala län, Telefonnummer 010-223 33 69

Emelie Runfeldt, naturvägledare, Biotopia och Upplandsstiftelsen, Telefonnummer 073- 681 68 51

 

Länsstyrelsen Uppsala län
Linnea Olsson
Tel. 010-22 333 25

 

 

   Tillbaka till nyhetsarkivet