Sweden  English 
2022-12-20

Upplandsstiftelsens nya ordförande är imponerad av verksamheten

Anders_Kihl.jpg

Anders Kihl (KD) blir ny ordförande för Upplandsstiftelsen.
– Jag är djupt imponerad över vad Upplandsstiftelsen åstadkommer. Allt från fantastiska satsningar på utomhuspedagogik, till vandrings- och cykelleder, och ett oerhört viktigt arbete för länets biologiska mångfald.

Gratulerar till uppdraget Anders Kihl! Hur väl känner du till Upplandsstiftelsens verksamhet?
- Jag kom med som ledamot redan för fyra år sedan, i samband med valet. Då visste jag inte så mycket om Upplandsstiftelsen, men blev väldigt intresserad och djupt imponerad över vad som har åstadkommits.

Vad i nästa års verksamhet är du extra glad över?

- Satsningen på utomhuspedagogiken är jag jätteglad över. Och att vi fortsätter utveckla upplandsleden och att vi ska skapa cykelleder. Cykellederna skulle jag gärna se att de gjordes med olika teman, så att den som cyklar till exempel passerar olika matställen, trevliga bad eller varför inte kyrkor. Det finns gott om vägar så det behöver inte göras nytt, bara planeras turer.

Vilken koppling har du till naturvård och friluftsliv?
- Allt som har att göra med biologisk mångfald ligger mig varmt om hjärtat. Jag tror att folk i allmänhet börjar förstå betydelsen av biologisk mångfald lite bättre, det ligger i tiden. När det gäller klimatfrågan har den nog blivit mer begriplig när man sett att skidspåren smälter, då förstår man allvaret. Jag hjälper själv till att dra spår i Östervåla, är mycket friluftsintresserad och har ofta gått i fjällen och åkt flera vasalopp. Sen har jag som före detta yrkesofficer på jägarförband tillbringat mycken tid ute i naturen. Nu för tiden cyklar jag ganska långa sträckor med packning och tältar.

Vad händer när du tar över ordförandeklubban?
- Jag hoppas verkligen att vi kan genomföra allt som är planerat, vi får se med hänsyn till pengar, lågkonjunktur och anslag. En sak till, jag hoppas mycket på projektet med strömmingsfisket i Bottenhavet där vi är med på ett hörn, om att få bukt med rovfisket. Det känns viktigt.

Skulle du definiera dig som skogsmulle, naturnörd eller trädkramare?
- Jag är nog en korsning mellan skogsmulle och naturnörd.


Ny ordinarie styrelse
Anders Kihl ordf (KD)
Jacob Spangenberg, 1:e v ordf (C)
Jenny Lundström, 2:e v ordf (MP)
Susanne Mastonstråle (M)
Håkan Marklund (L)
Pia Milton (S)
Ny: Clara Rydström (S)
Sören Bergqvist (V)
Ny: Veronica Mattsson (SD)

Ersättare
Ny: Bean Khalil (M)
Ny: Gunnar Gidlund (KD)
Kerstin Troedsson (C)
Ny: Ann-Charlotte Ågren (L)
Thomas Eriksson (S)
Ny: Carolina Cranser (S)
Ny: Bengt Thalin (V)
Joel Lindh (MP)
Christer Olsson (SD)

Revisorer
Anders Toll (S)
Cecilia Forss (M) Tillbaka till nyhetsarkivet