Utetips för seniorer

Höstkorg

Natur för hälsans skull! 

Just nu rekomenderas alla 70 + och riskgrupper att hålla sig undan sociala kontakter. Men naturen är fortfarande öppen - och bra för både kropp och själ! Hit kan du vända dig för att hämta kraft och energi. På den här sidan samlar vi tips på vad du kan göra utomhus, själv eller kanske tipsa en närstående? 

Nytt projekt startar i oktober 2020!

Nu börjar vi projektet "Träffpunkten flyttar ut" där vi, med stöd av Allmänna arvsfonden, kommer fokusera på Träffpunkter, Trygghetsboenden och andra mötesplatser för seniorer. Tanken är att "flytta ut" verksamhet och därmed ta del av positiva hälsoeffekter av att vara ute - solljus, fysisk rörelse och gemenskap. 

Aktiviteter att göra ute i naturen

Vad kan man göra när man är ute i naturen? Nu på våren är det spännande att följa allt som växer och förändras. Kanske du vill prova vårt "Vårbingo"? Eller gå ut och se hur många fåglar du kan få syn på eller stanna upp och lyssna, hur många olika läten kan du urskilja? Det finns mycket att upptäcka i naturen!    

Lätt att vara ute

I den här broschyren hittar du tips på vad du kan göra ute! 
Börja titta på fåglar

Har du aldrig fågelskådat, men vill börja titta på fåglar? Den här övnningen passar perfekt för dig med ett nytt intresse för fåglar!
Gör en naturtavla (mandala)

Ett sätt att hitta lugn och låta tankarna vila när vi är utomhus är att göra en naturtavla. Roligt att göra själv eller tillsammans.. 

Utflykter i närnatur

När myndigheterna råder oss att inte göra onödiga resor, får närnaturen en än viktigare roll. Här finns tips på var du hittar information om du vill upptäcka nya platser i närnaturen. 

Tio korta filmer om utflyktsmål i naturen

Filmer om olika platser i länets natur. Titta - inspireras - kanske du vill besöka något område sedan? i + detaljerad information om utflyktsmål

i+ ger dig en god bild av platsen innnan du besöker ett område i naturen. 

Tillgänglighetsfolder

I vår tillgänglighetsfolder hittar du platser i Uppsala län som är fysiskt tillgängliga.

Naturkartan

Naturkartan finns både som app och hemsida. Här kan du hitta information om utflyktsmål i naturen. Du kan söka efter dina behov och önskemål, t.ex. platser med toalett, fågeltorn eller iordningställd grillplats.Kontakt

Eva Arnemo 070 611 60 48

Sara Beckman 070 586 03 21