Smultronställe

Närbild på två röda smultron.
Foto: Gillis Aronsson

Hitta ditt smultronställe i naturen!

Vill du hitta en fin grillplats, ett bra område för fågelskådning eller en ny badplats? Alla länets knappt 50 smultronställen kan du hitta i Naturkartan. Sök på smultronställe.

Naturkartan Uppsala län

Du kan också söka smultronställen i kombination med vad du vill se och göra, på vår sida Naturtips. OBS, om du använder mobilen så kommer valmöjligheten långt ner under listan över alla naturområden. 

Naturtips

Vad är ett smultronställe?
Genom verksamheten Smultronställen i naturen vill vi göra det lätt komma ut i naturen. Till ett smultronställe ska det vara lätt att hitta, och väl framme ska alla förutsättningar finnas för ett bra besök

Ett smultronställe är ett utflyktsmål med höga natur- och friluftsvärden som är trevligt och lättillgängligt för besökare. Det finns nära 50 smultronställen i länet och fler är på gång.

Vilka står bakom?
Smultronställen i naturen är ett samarbetsprojekt. Upplandsstiftelsen står tillsammans med alla länets kommuner bakom arbetet. Upplandsstiftelsen är samordnare och har huvudansvaret för hemsidan. Arbete styrs genom en styrgrupp med representanter från Upplandsstiftelsen och kommunerna.

För information kontakta Karolina Vessby tel. 018-611 62 84, 070-511 69 94


Smultronställen i naturen eller ett samarbete mellan Upplandsstiftelsen och alla kommuner i Uppsala län. 

logotyp_ordinarie_rgb_farg_beskuren.png.  Uppsala_kommun_Logo_Black.jpg

Enkiping_logo_liggande.jpg    HUbo_Vapen_liggande_fNrg.jpg

Osthammar_en_del_av_roslagen.jpg.  Tierp.jpg.  

alvkarleby_kommun.png.  Heby.png

USTxtU.jpg.