Härjarö lägerplats

Talt_ER_.JPG
Foto: Emelie Runfeldt

Härjarö naturreservat ligger på en halvö i Mälaren med ett omväxlande landskap med åkrar, barrskogar och många fina platser med utsikt över Mälaren. Här finns stora områden att ströva i och upptäcka året om, både för stora och små. Avståndet från Enköping är 27 km, från Uppsala ca 60 km och från Stockholm ca 85 km.

För vem

Hit ska ni åka om ni vill ut i skogen, höra tallarnas sus vid lägerelden och få kontakt med vatten. Här finns goda möjligheter att bada, cykla och ströva. 

Vad ni kan göra

I bygden kan ni uppleva mälarnaturens alla skiftningar. I området finns gott om plats för lek och spel.

Boende

Inom naturreservatet är det tillåtet att tälta vid Österby lägerplats. Här finns tältytor, brunn, eldstad, vindskydd och en tillgänglighetsanpassad torrtoalett.

Tältning är tillåten på Österby lägerplats i max 3 dygn för grupper upp till 6 personer. För enstaka och grupper på max 6 personer är tältning avgiftsfri. Större grupper måste boka plats i förväg och för större grupper (minst 7 personer) tas också en avgift ut. För ideella grupper och skolor tas en avgift på 30 kr/person och natt. För företag och andra grupper tas en avgift ut efter överenskommelse.

Mat

Självhushåll, eldstad finns. 

Bokning och information

För bokning och frågor kontakta Jan Hellberg, Härjarö gård

Telefon. 070-657 78 50
E-post. jan.gustaf.hellberg@gmail.com

Grupper som bokat plats betalar i förskott till Upplandsstiftelsen,
Plusgiro 17 44 95-2
Bankgiro 943-0919
Swish nr: 123 676 31 06
Ange ”tältplats Härjarö” samt antal personer och dagar.
Medtag kvitto eller motsvarande.

Resa hit

Med egen bil eller buss. Från Litslenakorset, där väg 55 från Uppsala och gamla E18 löper samman, följer ni skyltar med texten "Härjarö". Avfart från nya E18 är Grillby eller Enköping (27km).

Läs mer

Info om Härjarö naturreservat