Jubileumsvandringar på Upplandsleden 2020

Grupp vandrar på spång över myr i skogen.

Här hittar du de vandringar på Upplandsleden som är planerade den närmaste tiden. Sidan uppdateras varje vecka, men titta också själv på föreningarnas/organisationernas hemsida för information om ändringar och inställda vandringar. Klicka på länken vid arrangör. 

3 oktober
Risön och Upplandsleden i Florarna

När: 3 oktober kl. 10-13
Var: Risön i Florarnas naturreservat

Med vandring och öppet hus i Florarnas naturreservat firar vi att Upplandsleden fyller 40 år och att STF Norra Roslagen fyller 30 år!

Kl. 10: STF tar oss med på vandring längs en slinga av Upplandsleden, ca 7 km. Lätt vandring till Grillholmen, därefter mer ojämnt underlag med stenar och rötter fram till Kungaspången. Länsstyrelsen följer med och berättar om saker på gång i reservatet, Östhammars kommun och Tierps kommun deltar med information om friluftsliv.

Kl. 11-13: Husen i Risön står öppna för er som vill kika in och elden är i gång vid rastplatsen. Passa på att ta en tipspromenad  runt Risön.

Ta med egen lunchmatsäck. Vi bjuder på kaffe, saft och bulle! 

Anmälan: Aktiviteten har begränsat antal platser, vi följer myndigheternas rekommendationer. Anmälan senast onsdag 30 september till Camilla Andersson 070-541 98 57 (gärna sms).
Arrangör: Länsstyrelsen, STF Norra Roslagen, Östhammars kommun, Tierps kommun och Upplandsstiftelsen

4 oktober
Livet i de döda träden i Pansaruddens naturreservat

När: 4 oktober kl. 11 - 14
Var: Södra parkeringen vid Pansaruddens naturreservat, här: https://naturkartan.se/sv/uppsalalan/parkeringsplats-pansarudden-2

Naturvårdarna Nic och Pär tar oss med på en vandring där de berättar om livet i de döda träden. De reder ut varför vi lämnar vindfällen och andra döda träd, även om det ser lite ”stökigt” ut. Samling vid södra parkeringsplatsen i Pansaruddens naturreservat, ta gärna med eget fika. 

Hur långt? Vandringen är 4,5 km och går på skogsstigar 
Anmälan eller frågor om vandringen? anmalan@upplandsstiftelsen.se
Obs! För att minska risk för smittspridning (Covid-19) är max antal deltagare 15 personer.
Arrangör: Upplandsstiftelsen  


logga_Upplandleden_40_ar_2020.jpg

Med anledning av corona
Många föreningar och organisationer har planerat vandringar på Upplandsleden under året. På grund av omständigheterna kring Covid-19 är det nu osäkert hur många av dessa vandringar som kommer att kunna genomföras. Varje vecka uppdaterar vi vandringsprogrammet.  

Följ allmänna råd
Vi uppmanar alla att följa de allmänna råd och restriktioner som gäller i och med Covid-19, både vid transport till och från olika evenemang och ute i naturen.