Inspirationsträffar

Inspirationsträffar på Uppsala Naturskola 2017

Träffar för pedagogisk personal på Uppsala naturskola, där vi visar hur man kan arbeta ute med klassen på ett aktuellt tema som passar årstiden. Träffarna kostar inget, men anmäl till naturskolan(a)uppsala senast en vecka innan. Fikat står framdukat när ni kommer.


Friluftsäventyr med barnen på fritids

Vi går upp i skogen och bygger ett enkelt läger. Vi sätter upp vindskydd och gör upp eld. Över elden kokar vi kaffe, te och bakar bröd. Vi bygger en äventyrsbana och leker lekar som passar fritidsbarnen i skogen.

Onsdag 19 april 8-11.30, samling vid naturskolans hus. Främst för er som arbetar på fritids.


Slöjd ute

Vi täljer i färskt trä och färgar garn över elden. Och övar på att göra en snodd på vikingatida sätt.

Måndag 22 maj 15-17.30. Främst för slöjdlärare.


Samarbetsövningar

Samarbete kan man träna bara genom att gå ut och göra saker ihop. Det finns också många roliga samarbetsövningar som passar på gården eller i skogen. Ni får själva pröva på för att det ska gå lätt att göra dem med en grupp sen.

Fredag 1 september 8-11.30 på Uppsala Naturskola. Främst för er som jobbar på fritids.


Språk ute

Kanske är det ni som har praktiska lektioner ute för att komplettera det eleverna gör med sin klasslärare. Denna träff innehåller exempel på aktiviteter som tränar språket på olika sätt. Vi kommer att berätta, beskriva, ha mungymnastik, leka med språket och skapa äventyr i skogen med tonvikt på språket.

Onsdag 27 september 8-11.30 på Uppsala Naturskola. främst för er som jobbar på fritids


Ta gärna initiativ till en träff på din egen skola. Kontakta oss och berätta vad ni önskar er. Kanske har vi något roligt att dela med oss av.

Hör också av er om ni vill komma till naturskolan med ert arbetslag eller annan personal från skolan eller förskolan. Tema bestämmer vi då tillsammans med er.

Kontakta oss på naturskolan(a)uppsala.se

För flera av dessa träffar finns mer detaljerad inbjudan här.

Välkomna!      hälsar Anna, Per och Kajsa