Bokning Rävstens stugby

DSC_3737.jpg
Foto: Kerstin Söderberg

Rävsten är en liten idyllisk ö sydost om Gräsö. Besök ön över dagen eller hyr en stuga och stanna lite längre. Ön bjuder både på skog, klippor och öppna marker med betande djur. Här kan du även hyra kajak och göra en tur i Gräsös vackra skärgård!

Till Rävsten är man alltid välkommen och stugbyn är öppen året runt. Från maj till oktober finns duschar, kiosk och annan service tillgänglig. Om isläget är svårbedömt kan bokning bara göras med kort varsel.

BOKA STUGA, Ankomst 1 maj-30 sep bokas via bokningsknapp. 

Vi har webbokning av stugor för ankomst 1 maj-30 sep. Klicka på Boka stuga-knappen nedan så kommer du till bokningssidan. Du kan här boka upp till tre stugor (vid bokningsöppning bara två stugor). Under sommaren har vi veckobokning med ankomst måndag och hemresa söndag (söndagens datum läggs upp automatiskt när du angett ankomstdatum). Om inga stugor visas för dina aktuella datum så är det fullbokat eller så är det för nära i tid. Om det gäller ankomst samma dag eller dagen efter behöver du ringa eller skicka e-post eller välja senare ankomstdag. Stora bokningar, konferenser, lokaler, båtmotorer och längre bokningar än en vecka görs via e-post eller telefon. Det samma gäller höst-, vinter- och vårbokningar.

bokastuga-knapp120_36.png

BOKA PASSBÅT OCH BASTU

Titta efter lediga tider och boka plats på vår passbåt eller boka din bastutid själv. Klicka på Boka tid-knappen nedan. Vill du boka badtunna görs det fortfarande via telefon eller e-post. Läs mer om bastu och badtunna här. Under lågsäsong bör transport bokas senast en vecka innan ankomst. Det är lättare för oss att möta önskemål om ytterligare turer om du tar kontakt i god tid. Läs mer om våra passbåtar här.


Bokning av stuga och transporter för höst 2020 och vintern 2021

Ring eller skicka e-post till kontaktuppgifter enligt nedan.

Bokning av stuga för säsongen 2021

Bokningen för 2021 öppnar söndagen den 7 februari 2021 kl. 10:00-16:00 (efter kl 16 är vi inte tillgängliga för support den dagen). Guldrävar (läs mer nedan) är välkomna att boka lördagen den 7 februari kl. 10.00-13.00. 

Tidigare år har vi enbart haft telefonbokning vid bokningsstart men 2021 överväger vi att istället öppna upp webbokningen vid bokningsstarten. Vi kan inte erbjuda telefonbokning samtidigt som gästerna är inne och bokar eftersom vi du kan behöva vara med och övervaka systemet och plocka bort eventuella garderingsbokningar. 

Några viktiga instruktioner och förhållningsregler kring webbokningen vid bokningsstart:

  • Guldrävar har förstjänat sin möjlighet att boka dagen före just detta år. Om du inte är Guldräv, men felaktigt bokat in dig när bokningen varit öppen exklusivt för Guldrävar, så kommer din bokning att plockas bort och du får göra ett nytt försök när den ordinarie bokningen öppnar den 7 feb 2021 kl 10. Om du är Guldräv är det viktigt att du bokar i det namn du blivit Guldräv med eftersom systemet kan ge dig ett nytt kundnr utan koppling till dina tidigare bokningar.
  • Du kan boka upp till två stugor per bokning och tidsperiod vid bokningsöppning. Om du vill göra en större bokning får vi be dig återkomma efter de första hektiska timmarna efter bokningsöppning.
  • Du kan göra en bokning (upp till två stugor) för en given tidsperiod. Om du gör flera bokningar under samma tidsperiod för att gardera dig kommer en av dina bokningar att plockas bort utan att du ges möjlighet att välja mellan dem. En sommarvecka och en vårvecka kommer inte betraktas som en garderingsbokning och plockas därmed inte bort.
  • Notera att det under sommaren är veckobokning med ankomst måndag och avresa söndag. Du markerar därmed önskad ankomstmåndag och söndagen kommer då upp automatiskt.
  • Bestäm vad du vill ha och boka snabbt när du markerat det du önskar. Annars kan du riskera att din bokning försvinner då tidsgränsen för bokningen gått ut. Tidsgränsen behöver vara ganska kort för att inte allt ska se fullt ut för gäster medan andra bara är inne för att titta vad som finns ledigt.
  • Båttransport är ett schablonpåslag och ingår i det pris du ser på sidan. Om du kommer med egen båt eller på annat sätt inte behöver vår båttransport kan du meddela detta via e-post så drar vi bort det och skickar en uppdaterad bokningsbekräftelse/faktura.
  • Bokning av Köket/Stallet eller bastu/badtunna kan inte göras i webbokningen. Boka dina stugor och återkom med bokningsförfrågan om att lägga till Köket/Stallet eller bastu/badtunna efter de första hektiska timmarna passerat efter bokningsöppning.
  • Om du inte avser komma under de mest poulära sommarveckorna kan du slappna av. Sannolikt finns det något för dig under höst och vår utan att du behöver stessa med bokningen vid dagen för bokningsöppning.
  • Att fira midsommar på Rävsten är mycket populärt. För att inte blockera stugor för korta bokningar så behöver du boka minst två nätter.
  • OM WEBBOKNINGEN KRASCHAR VID BOKNINGSÖPPNING SÅ KOMMER VI ATT INFORMERA OM ALTERNATIV STRATEGI PÅ VÅR FACEBOOK OCH VÅR INSTAGRAM. OBS följande gäller bara om webbokningen kraschar. Vi går då går ut med en alternativ tidpunkt för bokningsstart för telefonbokning som då är samma för alla och fungerar som tidigare års bokningsöppningar där telefonsamtalen börjar besvaras vid en i förväg angiven tidpunkt. Det finns ingen telefonkö utan du får då ringa igen tills du får svar. Om webbokningen fungerar kommer vi inte att lägga ut något meddelande på Facebook och Instagram och inte heller ha möjlighet att ta emot bokningar via telefon samtidigt som många gäster bokar i webbokningen.

Telefonbokning

Kontakta oss via telefon 0763 360 188 med er bokningsförfrågan.

E-postbokning

Kontakta oss via e-post info@ravsten.se med er bokningsförfrågan.

Gästens integritet

Vi värnar om din integritet och om du vill läsa om vilka personuppgifter vi hanterar finns det samlat i vårt dokument om Dataskyddsförordningen, GDPR.

Guldrävarna - återkommande gäster premieras

Att gäster vill komma hit under olika säsonger är en förutsättning för verksamhetens fortlevnad och utveckling. Vårt sätt att premiera gäster som hyr stuga på Rävsten mer än en gång under ett år är att erbjuda Guldrävarna att boka stuga redan dagen före säsongens bokningar öppnas för övriga gäster.

Guldrävar har bokat stugboende vid mer än ett tillfälle under föregående kalenderår och bokningarna räknas per kundnummer.

2019 års Guldrävar har kundnummer (2020 års Guldrävar presenteras här närmare bokningsöppning): 

20 st Guldrävar har vi identifierat bland våra gäster under 2019. Några av er har bokat både direkt via telefon/e-post och även bokat via vår webbokning där det då skapats ett nytt kundnummer. Kundnummer som anges inom parentes är alltså samma bokare: 2, 13, 112, 126, 127, 171, 209, 436, 643, 825, 1228, 1521, 1571, 1644, 1657, 1684, 1797, 1808, (1219/1818) och (1643/1735/1788).