Sweden  English 

Fiskvandringsvägen i Karlholm

_MG_1189_ER_.jpg
_MG_1185_ER_.jpg
_MG_1194_ER_.jpg
_MG_1183_ER_.jpg

I Karlholm har man byggt en fiskvandringsväg i Tämnarån. Tidigare var det stopp vid dämmet, men nu kan fiskarna passera förbi via vandringsvägen som är utformad som en naturlig åfåra. I ån finns fiskar som abborre, gädda, öring, lake och ål.

Men platsen är inte bara till för fiskarna. Här hittar du också en lugn och rofylld plats på gångavstånd från samhället. Du kommer hit längs stigar och broar. Väl framme finns picknickbord och eldstad.

Fiskvandringsvägen i Karlholm är ett av Uppsala läns smultronställen i naturen. Ett smultronställe är ett område med höga natur- och friluftsvärden som är tillgängligt för besökare.


Barnvagnsvänligt Barnvänligt Grilla Picknick Ta bussen Smultronställe

Förvaltare

Tierps kommun

Hitta hit

Med bil: När du kommer in i Karlholm följer du vägen till centrum, där du hittar Coop-butik och restaurang. Från Karlitplan, nära restaurangen/pizzerian, går du in mellan två hyreshus, följer en körväg en bit och viker sedan av på en stig till vänster. Följ stigen genom skog och över broar, ca 500 m så kommer du fram till fiskvandringsvägen.

Med buss: Det finns en busshållplats, Karlitplan, alldeles vid hyreshusen där stigen mot fiskvandringsvägen börjar. För bussnummer och tidtabeller, gå in på www.ul.se


Läs mer

Tierps kommun om fiskvandringsvägen i Karlholm


Vad gäller i området?

Vid Fiskvandringsvägen i Karlholm gäller allemansrätten.