Information covid-19

Rävstens stugby - Covid-19 - ctl00_cph1_mainimg

Vi måste prata om det. Att 2021 tycks bli som 2020. Det är tråkigt och utdraget och nu längtar vi alla tillbaka till det gamla vanliga. Tillbaka till tiden då vi kunde ta dig i hand när vi välkomnade dig ombord på vår passbåt. När vi kunde dansa runt midsommarstången hand i hand och utan betänkligheter boka in större sällskap i badtunnan.

Evenemang och vanlig verksamhet omgärdas alltid av omfattande planering när man håller till på en ö. Ytterligare utmaning blev det för oss under pandemiåret 2020. Vi hade många skolklasser och företagsgäng som avbokade till följd av pandemin. Vi och våra gäster kände oro och osäkerhet när vi gick in i säsongen 2020. 

I tider av oro söker sig många till det välbekanta och kända. Det märke vi på Rävsten. Stamgäster, som bokat före pandemin, kunde tryggt komma som vanligt och de valde ibland att stanna lite längre. Många hade inte kunnat träffas över generationsgränserna på hela våren men fick sedan en veckas utomhusumgänge med barn och barnbarn som bodde i grannstugan. Nära med ändå avskilt.

Det vi uppfattat att gäster ansett trygghetskapande är bland annat:

 • De aktiviter som gäster gör på Rävsten är i huvudsak utomhus och det finns mycket utrymme att vistas på. 
 • Våra gäster har vanligtvis betalat i förväg och incheckningen sker genom att man får sin nyckel i samband med båttransport eller så har vi satt nyckeln i stugdörren för att ytterligare minska kontakten. Gästen checkade ut genom att lämna sin nyckel i stugan.
 • Stugorna ligger avskilt och varje stugbokare kan hålla stort avstånd till andra sällskap.
 • Vi har en mycket stor tältäng och tältande gäster kan bo mycket glest.
 • Det finns flera grillplatser, ett stort antal stigar och många fina badställen, vilket minskar risk för trängsel
 • Duscharna är öppna dygnet runt och trängsel och köbildning undviks. Duschrummen är separata och man låser ytterdörren om sig. Det finns allstå ingen främling på andra sidan skiljeväggen. Duscharna hålls välstädade och vädras enkelt.
 • Varmvatten, tvål och pappersservetter fanns vid det gemensamma handfatet.
 • Handsprit fanns vid det gemensamma handfatet samt vid dassen vid badplatsen.
 • Vi har kvar våra gamla dass trots att vi byggt nya som är i bruk. Under 2020 öppnande vi upp äldre dass för enskilda stugor för de som kände oro kring dassituationen. Det privata dasset var viktigt för några gäster.
 • passbåten kunde olika sällskap skapa distans genom att gruppera sig ombord. Särskilt oroade erbjöds separat transport eller satt på båtens akterdäck för att skapa extra avstånd. Alla passbåtstransporter görs med öppna båtar och alla gäster sitter därmed i utomhusmiljö.
 • I vår kiosk och reception hade vi få besökare i taget samt erbjöd gäster att handla utan att gå in. Swishbetalningen är kontaktlös.
 • När grupper kommit har vi kunnat hjälpa till med planering och fördelning mellan stugor och rum. Vi känner till varje vrå i våra stugor och gästen känner sin grupp och den kombinationen har gett trygga lösningar med nöjda gäster.
 • Bastupassen bokas av ett sällskap åt gången och ett tidsglapp mellan passen säkerställde att olika sällskap inte behövde mötas i dörren.
 • Våra evenemang fick ställas in 2020. Tråkigt och viktigt. Mycket pekar på att det 2021 inte heller går att genomföra evenemang som vanligt.

 

Om du inför eller under din vistelse vill diskutera hur vi tillsamammans kan göra din vistelse så trygg som möjligt kan du skicka e-post till info@ravsten.se eller ringa 0763360188.

Om nu 2021 blir som 2020 tror jag att vi tillsammans kan hantera det på samma lyhörda och observanta sätt som under 2020. Med erfarenheterna från förra sommaren tycker jag att vi är väl rustade. Vi tillsammans med er.

Härfinns mer generell information om covid-19.