Bokning Rävstens stugby

DSC_3737.jpg
Foto: Kerstin Söderberg

Rävsten är en liten idyllisk ö sydost om Gräsö. Besök ön över dagen eller hyr en stuga och stanna lite längre. Ön bjuder både på skog, klippor och öppna marker med betande djur. Här kan du även hyra kajak och göra en tur i Gräsös vackra skärgård!

Till Rävsten är man alltid välkommen och stugbyn är öppen året runt. Från maj till oktober finns duschar, kiosk och annan service tillgänglig. Om isläget är svårbedömt kan bokning bara göras med kort varsel.

BOKA STUGA, Ankomst 1 maj-30 sep bokas via bokningsknapp, övrig ankomsttid bokas via epost eller telefon.

Vi har webbokning av stugor för ankomst 1 maj-30 sep. Klicka på Boka stuga-knappen nedan så kommer du till bokningssidan. Du kan här boka upp till tre stugor (vid bokningsöppning bara två stugor). Under sommaren har vi veckobokning med ankomst måndag och hemresa söndag (söndagens datum läggs upp automatiskt när du angett ankomstdatum). Om inga stugor visas för dina aktuella datum så är det fullbokat eller så är det för nära i tid. Om det gäller ankomst samma dag eller dagen efter behöver du ringa eller skicka e-post eller välja senare ankomstdag. Stora bokningar, konferenser, lokaler, båtmotorer och längre bokningar än en vecka görs via e-post eller telefon. Det samma gäller höst-, vinter- och vårbokningar.

bokastuga-knapp120_36.png


BOKA PASSBÅT OCH BASTU

Titta efter lediga tider och boka plats på vår passbåt eller boka din bastutid själv. Klicka på Boka tid-knappen nedan. Vill du boka badtunna görs det fortfarande via telefon eller e-post. Läs mer om bastu och badtunna här. Under lågsäsong bör transport bokas senast en vecka innan ankomst. Det är lättare för oss att möta önskemål om ytterligare turer om du tar kontakt i god tid. Läs mer om våra passbåtar här.


Bokning av stuga och transporter för ankomst höst och vinter 2021-2022

Ring eller skicka e-post till kontaktuppgifter enligt nedan.

Bokning av stuga för säsongen 2022

Bokningen för 2022 öppnar söndagen den 6 februari 2022 kl. 10:00-16:00 (vi finns tillgängligha till kl 16:00 men bokningen kommer ligga öppen tills vidare efter att bokningen öppnats). Guldrävar (läs mer nedan) är välkomna att boka lördagen den 5 februari 2022 kl. 10.00-13.00. 

Tidigare år har vi enbart haft telefonbokning vid bokningsstart men 2022 öppnade vi istället webbokningen vid bokningsstarten. Detta flöt på fint utan tekniska missöden så det gör vi även 2022. Vi kan inte erbjuda telefonbokning samtidigt som gästerna är inne och bokar eftersom vi du kan behöva vara med och övervaka systemet och plocka bort eventuella garderingsbokningar. 

Några viktiga instruktioner och förhållningsregler kring webbokningen vid bokningsstart:

  • Guldrävar har förtjänat sin möjlighet att boka dagen före just detta år. Om du inte är Guldräv, men felaktigt bokat in dig när bokningen varit öppen exklusivt för Guldrävar, så kommer din bokning att plockas bort. Du får göra ett nytt försök när den ordinarie bokningen öppnar den 6 februari 2022 kl 10.00. Om du är Guldräv är det viktigt att du bokar i det namn du blivit Guldräv med eftersom systemet kan ge dig ett nytt kundnr utan koppling till dina tidigare bokningar.
  • Du kan boka upp till två stugor per bokning och tidsperiod vid bokningsöppning. Om du vill göra en större bokning får vi be dig återkomma efter de första hektiska timmarna efter bokningsöppning. Efter bokningsstartsdagen kan du boka fler stugor i vår webbokning.
  • Du kan göra en bokning (upp till två stugor) för en given tidsperiod. Om du gör flera bokningar under samma tidsperiod för att gardera dig kommer en av dina bokningar att plockas bort utan att du ges möjlighet att välja mellan dem. En sommarvecka och en vårvecka kommer inte betraktas som en garderingsbokning och plockas därmed inte bort.
  • Notera att det under sommaren är veckobokning med ankomst måndag och avresa söndag. Du markerar därmed önskad ankomstmåndag i kalendern (andra dagar är rödmarkerade). Du kan därefter välja att boka en eller flera veckor genom att, i rutan för avresedag, klicka på den söndag du önskar åka hem. Om du får upp texten "Här kan du boka stuga 1 maj- 30 sep etc.", betyder det att ditt önskade intervall inte finns bokningsbart. Prova då att söka på annan tidsperiod. Om din sökning omfattade två veckor kan det finnas två olika stugor lediga de veckorna. Dessa syns om du söker på en vecka i tag
  • Bestäm vad du vill ha och boka snabbt när du markerat det du önskar. Annars kan du riskera att din bokning försvinner då tidsgränsen för bokningen gått ut. Tidsgränsen behöver vara ganska kort för att inte allt ska se fullt ut för gäster medan andra bara är inne för att titta vad som finns ledigt.
  • Båttransport är ett schablonpåslag och ingår i det pris du ser på sidan. Om du kommer med egen båt, kajak eller på annat sätt inte behöver vår båttransport kan du meddela detta via e-post så drar vi bort det och skickar en uppdaterad bokningsbekräftelse/faktura.
  • Bokning av Köket/Stallet eller bastu/badtunna kan inte göras i webbokningen. Boka dina stugor och återkom med bokningsförfrågan om att lägga till Köket/Stallet eller bastu/badtunna efter de första hektiska timmarna passerat efter bokningsöppning.
  • Om du inte avser komma under de mest poulära sommarveckorna kan du slappna av. Sannolikt finns det något för dig under höst och vår utan att du behöver stessa med bokningen vid dagen för bokningsöppning.
  • Att fira midsommar på Rävsten är mycket populärt. För att inte blockera stugor för korta bokningar så behöver du boka minst två nätter.
  • När du bokat får du en bokningsbekräftelse/faktura till den epostadress du angivit vid bokningen. Titta i skräpposten om du inte ser den omgående efter bokning. Förskottsbetalningen (20 procent av bokningens värde) ska göras inom två veckor från bokningstillfälllet och märkas med bokningsnummer. Om detta inte görs riskerar du att förlora din bokning.

Telefonbokning

Kontakta oss via telefon 0763 360 188 med er bokningsförfrågan.

E-postbokning

Kontakta oss via e-post info@ravsten.se med er bokningsförfrågan.

Gästens integritet

Vi värnar om din integritet och om du vill läsa om vilka personuppgifter vi hanterar finns det samlat i vårt dokument om Dataskyddsförordningen, GDPR.

Guldrävarna - återkommande gäster premieras

Att gäster vill komma hit under olika säsonger är en förutsättning för verksamhetens fortlevnad och utveckling. Vårt sätt att premiera gäster som hyr stuga på Rävsten mer än en gång under ett år är att erbjuda Guldrävarna att boka stuga redan dagen före säsongens bokningar öppnas för övriga gäster.

Guldrävar har bokat stugboende vid mer än ett tillfälle under föregående kalenderår och bokningarna räknas per kundnummer. Att du varit medföljande i ett annat sällskap under året är dessvärre inte Guldrävsgrundande.

2020 års Guldrävar har kundnummer: 

28 st Guldrävar har vi identifierat bland våra gäster under 2020. Några av er har bokat både direkt via telefon/e-post och även bokat via vår webbokning. Det kan då skapats nya kundnummer. Kundnummer som anges inom parentes är alltså samma bokare: (20/2051), 110, (124/2012), 126 , (127/1947), (209/2035), (436/2074), 882, (1096/1731/1916), 1219, (1228/2040), 1451, 1466, 1475, (1658/1877), (1670/1890), 1694, 1793, (1850/1940), 1832, 1856, 1883, 1894, 1899, 1914, 1921, 1939 och (1979/2067). Tack för att ni återkommer. Den som bokat flest stugvistelser under 2020 har kommit fem gånger under 2020. Roligt!

2021 års Guldrävar har kundnummer: 

Här kommer Guldrävarna för år 2021 presenteras inför bokningsöppning 2022.