Familjetur: Tvådagarsvandring Almunge–Länna

Blomplockning_BArno_20080424n_webben_GA_.jpg
Foto: Gillis Aronsson.

Vill du testa att gå en tvådagarstur med barnen är den här sträckan ett fint alternativ. Den omfattar etapp 4 men vi rekommenderar att du går den tvärt om för att få den längsta etappen dag ett. Du startar då i Almunge i korsningen mellan väg 273 och 282. Här finns parkering.
Intill ligger Almunge skola där det finns busshållplats.

Vandringen är varierande och går genom olika typer av skogar, längs stigar, skogsvägar och grusvägar. 

Efter ungefär 7 km kommer du till rastplatsen och vindskyddet vid Långsjön.  I vindskyddet kan ca 5 personer övernatta, utanför finns eldstad och sittbänkar. Marken runt lutar lite men en plan plats för tältet finns. Långsjön är ingen badsjö, rastplatsen ligger omgiven av hagar med djur som går ner till vattnet.

Nästa dag är det bara 3 km kvar till Länna varifrån du kan ta bussen till Uppsala eller tillbaka till Almunge. Vandringen dag två går nästan uteslutande längs väg, men det är en fin vägvandring.

Bra att veta
 

Längd: 10 km 
Boende: Tält eller vindskydd vid Långsjön.
Service: Parkering och busshållplats finns vid start och mål. Vindskydd vid långsjön. 

Läs mer om service under etapp 4.

Hitta hit

Almunge ligger 14 km öster om Uppsala.

Med bil: Från Uppsala kör du väg 282 mot Almunge. Kör igenom samhället och passera Almunge skola. Etappen startar i korsningen mellan väg 273 och 282. Här finns också en parkering. 

Med buss: Busshållplatsen Almunge skola ligger bakom skolbyggnaden. Vid vandringesn slut finns hållplats Länna bruksgatan. 

Med tåg: Sommartid kan du komma till både Länna och Almunge med museitåget Lennakatten som går mellan Uppsala och Faringe

www.ul.se (Upplands lokaltrafik)

Lennakatten

Vägkarta

Läs mer

Etapp 4