Sweden  English 

Biskopseken

Biskopseken
Foto: Marianne Kahn.
Närbild på vitsippor
Foto: Gillis Aronsson.

Håbo kommun, gammal ståtlig ek, historiskt kulturlandskap

Den gamla Biskopseken är enorm. Omkretsen mäter 725 cm och dess ålder har beräknats till 550 år. Trädet är Håbo kommuns och Biskops-Arnös äldsta och grövsta ek.

En gångbro tar dig över ett dike och en stig leder vidare upp till eken. Testa hur många som behövs för att nå runt. Eller upptäck livet i en ek. Barnen kan klättra upp en bit i trädet. Vila här en stund och känn tiden flyta långsamt ett tag! 

Ut och gå
På Biskops Arnö finns fyra vandringsleder som är mellan två och fem kilometer långa. De tar dig genom det vackra landskapet med åkrar, ängar, skog och beteshagar. En av stigarna kallas Sinnenas stig. Den är 1,8 km lång och längs vägen kan du slå dig ner på ett antal iordninggjorda platser för att njuta av naturen och utsikten. En av dessa platser är Biskopseken. Kontakta folkhögskolan för att få tydligare information om lederna.

Picknick
Intill Biskopseken finns sex stora stubbar som skapar en härlig plats att inta medhavd fika, meditera eller leka på. Runt om på Biskops Arnö finns även många andra trevliga picknickplatser.


Läs mer..

Ut och gå Picknick Barnvänligt Smultronställe

Hitta hit

Biskops-Arnö ligger 10 km norr om Bålsta. Från parkeringen följer du grusvägen som leder in på ön, men tar höger efter sista skolbyggnaden. Följ vägen fram till eken.

Läs mer..


Kartor

Vägkarta

Vad gäller i området?

På Biskops-Arnö gäller allemansrätten, men på södra delen finns ett Natura 2000-område där särskilda föreskrifter gäller.  

Förvaltare
Statens fastighetsverk.

Dokument