Var med och fira Upplandsleden 40 år

Hemsidainfobild_besk.jpg

Den 27 maj 1980 invigdes Upplandsledens etapp 1, mellan Sunnersta och Fjällnora - i år är det 40 år sedan. Det firar vi hela året!

Följ med på en organiserad vandring som du hittar i jubileumsprogrammet. Upptäck på egen hand,  kanske något  av våra tio turförslag? Delta i jubileumsfirandet i september. Eller varför inte skicka in din härligaste bild till fototävlingen? Vill du hålla koll på vilka etapper du har gått kan du ladda ner vårt vandringspass. 

Välkommen att fira Upplandsleden tillsammans med oss!

Jubileumsprogram
Många föreningar och organisationer har planerat vandringar på Upplandsleden under året. På grund av omständigheterna kring Covid-19 kommer en del vandringar ställas in, men flera blir också av! Varje vecka uppdaterar vi vandringsprogrammet och du hittar kommande vandringar via länken nedan. 

Jubileumsvandringar på Upplandsleden 

Jubileumsfirande 
Vi kommer att fira Upplandsleden med en jubileumsdag i vandringens tecken i september. Firandet kommer att ske på den första etappen av Upplandsleden som invigdes för 40 år sedan, den mellan Sunnersta och Fjällnora. Mer information kommer i augusti.

Fototävling 1 maj - 31 augusti 2020
Välj ut dina allra härligaste bilder från sommarens äventyr på Upplandsleden och delta i vår fototävling! Läs mer om hur du deltar här.

Ny Upplandsled i Heby kommun
Under jubbileumsåret jobbar vi också för fullt med en ny dragning av Upplandsleden genom Heby kommun. Leden kommer att ansluta den befintliga Upplandaleden vid Siggeforasjön och därifrån gå via Huddunge upp till Ingbo källor. 

Just nu är den nya leden snitslad med orangefärgade snitslar från Ingbo källor och söder ut till Mårtsbo vid väg 56. Några kortare avsnitt har röda snitslar. Större delen går på befintliga stigar eller mindre vägar, men längs vissa avsnitt behöver det bildas en ny stig. 

Dela dina äventyr
Dela med dig av dina äventyr på Upplandsleden under året genom att tagga dina bilder!

Barn vandrar på sommaräng

#upplandsleden40år

Dela med dig av dina upplevelser längs leden på social medier!

Kort om Upplandsleden


Längd: 
50 mil, 48 etapper och slingor

Ledmarkering: Orange färg runt träd och stolpar. Vägvisare med avstånd. 

Skötsel: Upplandsstiftelsen är huvudman för leden. Länets kommuner har ansvar för driften. Skötseln utförs av föreningar och entreprenörer. Markägare upplåter sin mark för leden.

Mer information: Kartor och etappbeskrivningar hittar du på Naturkartan.se/upplandsleden

Frågor om jubileet?

Ta kontakt med Emelie,
emelie.runfeldt@upplandsstiftelsen.se


LONA_logo.JPG

Statliga bidrag till lokala naturvårdsprojekt är medfinansiär för genomförandet av Upplandsledsjubileet.