Var med och fira Upplandsleden 40 år!

Hemsidainfobild2.jpg

Den 27 maj 1980 invigdes Upplandsledens etapp 1, mellan Sunnersta och Fjällnora. I år är det 40 år sedan och det kommer vi att uppmärksamma på olika sätt, bland annat med vandringar på leden och ett jubileumsfirande!

Den här sidan kommer att växa och fyllas på med vandringstips och information om annat som händer på och runt Upplandsleden under året.

Jubileumsprogram
Många föreningar och organisationer har planerat vandringar på Upplandsleden under året. På grund av omständigheterna kring Covid-19 är det nu osäkert hur många av dessa vandringar som kommer att kunna genomföras. Varje vecka uppdaterar vi vandringsprogrammet och du hittar kommande vandringar via länken nedan. 

Jubileumsvandringar på Upplandsleden 

Jubileumsfirande 
Vi planerar att fira Upplandsledens 40-årsdag i Fjällnora, som ligger i slutet på den första delen av Upplandsleden som invigdes för 40 år sedan. Dagen kommer att innehålla vandringar och aktiviteter för alla åldrar. Arrangemanget är ett samarbete mellan Upplandsstiftelsen, Uppsala och Knivsta kommun och Fjällnora friluftsgård. Mer information kommer. 

_MG_1365_ER_.jpg

#upplandsleden40år

Dela med dig av dina upplevelser längs leden på social medier!

Kort om Upplandsleden

Längd: 50 mil, 48 etapper och slingor
Ledmarkering: Orange färg runt träd och stolpar. Vägvisare med avstånd. 
Skötselansvar: Upplandsstiftelsen tillsammans med länets kommuner. 
Mer information: Kartor och etappbeskrivningar hittar du på Naturkartan.se/upplandsleden

Frågor om jubileet

Har du frågor om jubileet, kontakta
Emelie Runfeldt: emelie.runfeldt@upplandsstiftelsen.se