Var med och fira Upplandsleden 40 år

Hemsidainfobild_besk.jpg

Den 27 maj 1980 invigdes Upplandsledens etapp 1, mellan Sunnersta och Fjällnora - i år är det 40 år sedan. Det firar vi hela året!

Följ med på en organiserad vandring som du hittar i jubileumsprogrammet. Upptäck på egen hand,  kanske något  av våra tio turförslag? Vill du hålla koll på vilka etapper du har gått kan du ladda ner vårt vandringspass. 

Välkommen att fira Upplandsleden tillsammans med oss!

Jubileumsprogram

Många föreningar och organisationer har planerat vandringar på Upplandsleden under året. På grund av omständigheterna kring Covid-19 kommer en del vandringar ställas in, men flera blir också av! Varje vecka uppdaterar vi vandringsprogrammet som du hittar här!

Fotoutställning på Biotopia

Under sommaren hade vi fototävling med tema "Vandring", "Detaljer" och "Landskap" längs Upplandsleden. Den 2 - 18 oktober kan du se de vinnande bidragen i en utställning på Biotopia i Uppsala. 


Ny Upplandsled i Heby kommun

Under jubbileumsåret jobbar vi också för fullt med en ny dragning av Upplandsleden genom Heby kommun. Leden kommer att ansluta den befintliga Upplandaleden vid Siggeforasjön och därifrån gå via Huddunge upp till Ingbo källor. 

Just nu är den nya leden snitslad med orangefärgade snitslar från Ingbo källor och söder ut till Mårtsbo vid väg 56. Några kortare avsnitt har röda snitslar. Större delen går på befintliga stigar eller mindre vägar, men längs vissa avsnitt behöver det bildas en ny stig. 


Dela dina äventyr

Dela med dig av dina äventyr på Upplandsleden under året med #upplandsleden40år

Kort om Upplandsleden


Längd: 
50 mil, 48 etapper och slingor

Ledmarkering: Orange färg runt träd och stolpar. Vägvisare med avstånd. 

Skötsel: Upplandsstiftelsen är huvudman för leden. Länets kommuner har ansvar för driften. Skötseln utförs av föreningar och entreprenörer. Markägare upplåter sin mark för leden.

Mer information: Kartor och etappbeskrivningar hittar du på Naturkartan.se/upplandsleden

Frågor om jubileet?

Ta kontakt med Emelie,
emelie.runfeldt@upplandsstiftelsen.se


LONA_logo.JPG

Statliga bidrag till lokala naturvårdsprojekt är medfinansiär för genomförandet av Upplandsledsjubileet.