Var med och fira Upplandsleden 40 år

Vägvisare på Upplandsleden.jpg

Den 27 maj 1980 invigdes Upplandsledens etapp 1, mellan Sunnersta och Fjällnora - i år är det 40 år sedan. Det firar vi hela året!

Följ med på en organiserad vandring som du hittar i jubileumsprogrammet. Upptäck på egen hand,  kanske något  av våra tio turförslag? Delta i jubileumsfirandet den 5 september. Eller varför inte skicka in din härligaste bild till fototävlingen? Vill du hålla koll på vilka etapper du har gått kan du ladda ner vårt vandringspass. 

Välkommen att fira Upplandsleden tillsammans med oss!

Jubileumsprogram
Många föreningar och organisationer har planerat vandringar på Upplandsleden under året. På grund av omständigheterna kring Covid-19 kommer en del vandringar ställas in, men flera blir också av! Varje vecka uppdaterar vi vandringsprogrammet och du hittar kommande vandringar via länken nedan. 

Jubileumsvandringar på Upplandsleden 

Jubileumsfirande 
Vi firar Upplandsledens 40-årsdag i Fjällnora i samband med Fjällnoradagen den 5 september. Fjällnora ligger i slutet på den första delen av Upplandsleden som invigdes för 40 år sedan. Dagen kommer att innehålla vandringar och aktiviteter för alla åldrar. Arrangemanget är ett samarbete mellan Upplandsstiftelsen, Uppsala och Knivsta kommun och Fjällnora friluftsgård. Mer information kommer. 

Fototävling 1 maj - 31 augusti 2020
Välj ut dina allra härligaste bilder från sommarens äventyr på Upplandsleden och delta i vår fototävling! Läs mer om hur du deltar här.

Ny Upplandsled i Heby kommun
Under jubbileumsåret jobbar vi också för fullt med en ny dragning av Upplandsleden genom Heby kommun. Leden kommer att ansluta den befintliga Upplandaleden vid Siggeforasjön och därifrån gå via Huddunge upp till Ingbo källor. 

Just nu är den nya leden snitslad med orangefärgade snitslar från Ingbo källor och söder ut till Mårtsbo vid väg 56. Några kortare avsnitt har röda snitslar. Du är välkommen att redan nu provgå den här sträckan. Men, observera att den inte är lika väl märkt som övriga leden. Större delen går på befintliga stigar eller mindre vägar, men längs vissa avsnitt behöver det först bildas en stig och där kan leden fortfarande vara svårframkomlig.

Dela dina äventyr
Dela med dig av dina äventyr på Upplandsleden under året genom att tagga dina bilder!

Vandrare på Upplandsleden i skogen

#upplandsleden40år

Dela med dig av dina upplevelser längs leden på social medier!

Kort om Upplandsleden


Längd: 
50 mil, 48 etapper och slingor

Ledmarkering: Orange färg runt träd och stolpar. Vägvisare med avstånd. 

Skötsel: Upplandsstiftelsen är huvudman för leden. Länets kommuner har ansvar för driften. Skötseln utförs av föreningar och entreprenörer. Markägare upplåter sin mark för leden.

Mer information: Kartor och etappbeskrivningar hittar du på Naturkartan.se/upplandsleden

Frågor om jubileet?

Ta kontakt med Emelie,
emelie.runfeldt@upplandsstiftelsen.se