Stugor, tältplats och gästhamn

DSC_0178.JPG
Kalle och Klaras hus och Palms hus

Vi har 18 stugor som innehåller 4–9 bäddar. Totalt finns 93 bäddar. Våra stugtyper beskrivs i detalj nedan. Det är självhushåll i samtliga med utedass till respektive stuga. Samtliga stugor är utrustade med elvärme, spis med ugn och kylskåp med frysfack eller separat frys. Du som gäst städar stugan när du ska avresa. 

Enkel standard

För att skona naturen har vatten och avlopp inte dragits in i stugorna. Vattenposter finns utplacerade mellan stugorna. Soporna källsorteras. Det är inte tillåtet att röka i någon av stugorna. Centralt på ön finns det duschar. Det finns två bastur och en badtunna.

Inventarier i stugorna

Stugorna är utrustade för självhushållning, se inventarielista för 4-bäddsstuga nedan.  De större stugorna har ytterligare inventarier för att motsvara antalet bäddar.Stuginv4badds2018.JPG

Ta en tur med båt

Det finns roddbåtar tillgängliga för stuggäster här. Båten är av aluminium. Det går bra att hänga på en motor, max 10 hk, om man visar hänsyn till att andra behöver tillgång till roddbåtarna under sin vistelse här. Du kan även hyra en motorbåt av oss. Flytvästar finns att låna i båthuset.

Extrabädd

Stugorna hyrs ut till det max antal personer som stugan är avsedd för. Skulle en extrabädd behövas så tillhandahåller vi madrass, täcke och kudde. Debitering för extra personer i stuga enligt prislista.

Tälta på Rävsten

På ön finns en tältäng med sopmaja och utedass. Under högsäsong är våra stugor ofta fullbokade medan tältängen erbjuder mycket utrymme och närhet till det öppna havet på öns nordostsida. Tältplatserna är inte numrerade och behöver inte bokas. Om du kommer med vår passbåt behöver du boka plats på båten och du ska ange i fritextfältet i bokningen att du ska tälta. Detta är viktigt för att vi ska veta när vi lagt upp tillräckligt med båtturer för att rymma våra stuggäster. Det kostar 100 kr/tält och natt och kan betalas med kort eller swish i reception/kiosk. Du ansvarar för att betalning sker under dagen för ankomst, oavsett hur du kom hit. Spara ditt kioskkvitto under hela vistelsen. Tältare har tillgång till duschar, dass, grillplatser och sopsortering. Att vara varsam med sin vattenförbrukning gäller alla som vistas här.

DSC_0163.JPGTälta på Rävsten

Gästhamn på Rävsten

På ön finns några bryggplatser för dagbesökare och övernattande båtgäster. Båtplatserna är inte numrerade och behöver inte/kan inte bokas. Det kostar 100 kr/båt och natt och kan betalas med kort eller swish i reception/kiosk. Du ansvarar för att betalning sker under dagen för ankomst. Spara ditt kioskkvitto under hela vistelsen. Gästhamnsövernattare har tillgång till duschar, dass, grillplatser och sopsortering. Att vara varsam med sin vattenförbrukning gäller alla som vistas här.

Våra stugor

Nedan följer en beskrivning av våra stugor:


Kalle och Klaras hus, 9 + 8 bäddar

DSC_3068.jpg
Kalle och Klaras hus på Rävsten

I det stora gamla gårdshuset på ön innehåller två lägenheter, en på vardera våning med en boyta på 70 m2.

En utvändig trappa leder till övervåningen. Nedervåningen har 9 bäddar och övervåningen har 8 bäddar. I lägenheterna finns elvärme, belysning, spis med ugn och kyl med frys.

Lägenheterna kan bokas separat.

Kul att veta om Kalle och Klaras hus

Detta hus finns centralt på ön och det var Kalle och Klara som var de sista som bodde i huset och brukade gården fram till år 1958.

KoK_kok.jpg KoKn_int_1.JPG

Köket är rymligt i Kalle och Klaras nedervåning.

 KoKn_int_2.JPG KoKn_int_4.JPG KoKn_int_3.JPG

Kalle och Klaras nedervåning har nio bäddar i tre sovrum.

DSC_0766.JPG DSC_0772.JPG DSC_0769.JPG

Kalle och Klaras övervåning har åtta bäddar i fyra sovrum.

Planritning Kalle och Klaras hus

Kalle_och_Klara_1.jpg

Plan 1

Kalle_och_Klara_2.jpg

Plan 2

Palms hus, 8 bäddar

Palms_2020.jpg

Palms hus på Rävsten. Huvudentren är den gröna dörren under altantaket. Den vita dörren på husets gavel är nödutgång. Båda dörrarna har ramp och rampen till huvudentren är lägre och har flackare lutning.

Palms hus är ett äldre hus med 8 bäddar fördelade på två våningsplan. Boytan är 80 m2 med snedtak på övervåningen. Trappan upp är brant. Det finns 3 bäddar på nedervåningen och 5 bäddar på övervåningen. I huset finns det elvärme, belysning, spis med ugn och kyl med frys. År 2020 fick Palms hus en ramp in till nedervåningen och en nödutgång med ramp från sovrummet på nedre plan samtidigt som stugan renoverades invändigt.

DSC_7519.JPG DSC_7518.JPG

Köket i Palms hus med ingång till sovrummet på nedre plan.

DSC_7514.JPG

Sovrum med tre bäddar på nedervåningen i Palms hus. Sovrummet kan utrymmas via nödutgång som kan anändas med rullstol. Nedre bädden i våningssängen är 120 cm bred. 

DSC_7521.JPG DSC_7523.JPG

Övervåningen i Palms hus har fem bäddar.Övervåningen och nedervåningen hyrs tilllsammans som en enhet med totalt 8 bäddar varav en är en familjesäng med bredare undersäng.

Kul att veta om Palms hus

Familjen Palm brukade hyra detta hus på sommaren på den tiden då gården fortfarande brukades.

Planritning Palms hus

Palm.jpg

Fiskstugor, 6 bäddar


Fiskstuga på Rävsten. Foto: Birgitta Söderberg

Abborren, Gäddan, Laxen och Ålen är fina timmerstugor med 6 bäddar. De är byggda 1967, rustades 2010 och har en boyta på 36 m2. I stugorna finns det elvärme, belysning, spis med ugn och kyl med frysfack.

                                                                        

Planritning Fiskstugor

Fisk.jpg

Trädstugor, 4 bäddar


Trädstuga på Rävsten. Foto: Jan Lundqvist

Björken, Eken, Granen, Rönnen och Tallen är stugor med 4 bäddar, där bäddarna är fördelade på ett större och ett mindre sovrum. Stugorna är byggda 1984–85 och har en boyta på 42 m2. I stugorna finns elvärme, belysning, spis med ugn och kyl med frys.

                                                   

Planritning Trädstuga


Trad.jpg

Fågelstugor, 4 bäddar

DSC_3595.jpg

Fågelstuga på Rävsten.

Berguven, Ejdern, Höken, Måsen, Skraken och Örnen är stugor med 4 bäddar. De är byggda år 1962 och renoverades år 2009. Stugorna har en boyta på 24 m2. Berguven är allergianpassad, dvs. djurfri. I stugorna finns elvärme, belysning, spis med ugn och kyl med frysfack.                                       DSC_7496.JPG 

Planritning

Fagel.jpg

Stugkarta

Här är en karta över våra stugor.

KartaStugby2016Ny.jpg

Ogenerat läge

Stugorna ligger vackert utspridda i skärgårdsnaturen.


Sällskap kan bo samlat

Kalle och Klaras nedervåning och Palms hus rymmer 25 bäddar. Bra för klasser och större grupper som vill vara mer samlade.