Bryggholmen

2010_Bryggholmsdagar_KH_.JPG
Foto: Kenneth Hällbom

Bryggholmen är en ö i Svinnegarnsvikens inlopp söder om Enköping. Delar av ön är naturreservat med uppmärkta stigar. På ön finns också ett stort antal sommarstugor, gästhamn, badplats och en gård. Bryggholmens gård är i privat ägo.

För vem 

För allmänheten som vill idka friluftsliv, bada eller promenera. Skolor som vill ordna lägerskola eller friluftsläger. Företag som vill kan ordna konferens. 

Vad kan ni göra?

För lägerskolor och grupper som vill ha program och aktiviteter finns det ett antal temavandringar och lägerövningar att välja bland, som "Mälaröarnas fåglar" och "Se och göra järnsmide" i samverkan med Stiftelsen Bryggholmen. Det går bra att hyra kanot, bada och promenera.

Boende 

På ön finns stugor och rum att hyra. Både för självhushåll och med pensionatsstandard. Stiftelsen Bryggholmen har lägerplatsen Salta skär som ligger på andra sidan av ön. 

Mat 

På sommaren är caféet öppet dagtid. Även viss kvällsservering med restaurang.

 

Bokning/information

Kenta Hällbom
tel. 073-157 60 60
E-post
www.bryggholmsstiftelsen.se

Tillkommer färjetransport och ev. fyrhjulingstransport som bokas via Bryggholmens Gård på www.bryggholmen.se

Resa hit 

Åk buss (nr 221 från Enköping), bil eller cykla till stora bryggan vid Koffsan som ligger ett par km söder om Vallby kyrka och ca 1,5 mil söder om Enköping. Därifrån kan man ta Bryggholmens gårds färja enligt tidtabell som finns på ww.bryggholmen.se/farjan/. Du kan också komma med egen båt till gästhamnen.