Kurs: Hantverk och skapande 24/5

hantverk_KM.jpg

När: 24 maj kl. 9–15.30
Var: Uppsala Naturskola i Hammarskog
Kostnad:  600:-/person + moms
Anmälan: Anmäl till kajsa.molander@uppsala.se  senast en månad före

 

Vi skapar i smått och stort med det vi finner i naturen och annat naturmaterial. Vi bygger stora saker med rep och slanor, visar hur man kan tälja med yngre barn och hur man slungar band på vikingatida sätt. Vid elden färgar vi garn, bränner lerpärlor, gör ritkol och kådsalva. Och vi funderar på vad man kan använda alla pinnar barn hittar i skogen till.

Om Uppsala Naturskolas kursdagar
Under året hålls sju olika kursdagar på Uppsala Naturskola i Hammarskog som vänder sig till pedagoger i förskolan. Vi vill praktiskt visa hur man kan arbeta mot målen i Lpfö 98/16, samtidigt som barnen får upplevelser i och av naturen. Kursdagarna börjar med fika och prat (teori och bakgrund till dagens ämne). Sedan består större delen av dagen av att praktiskt få pröva på sådant man sedan kan göra med sin barngrupp. Vi är mest ute. I slutet av dagen reflektion kring det vi gjort. 

Dagarna kostar 600:-/person och dag + moms. Anmäl till kajsa.molander@uppsala.se  senast en månad före aktuell kursdag. Dagarna är fristående, så anmäl till en eller flera.

Jag som håller dessa kursdagar heter Kajsa Molander, är utbildad fritidspedagog och har jobbat hela mitt yrkesliv med barn i olika verksamhetsformer, de senaste 20 åren på Uppsala Naturskola. 


» Tillbaks till fler aktiviteter