Arbete med Friluftsliv

Sv - Friluftsliv & Folkhälsa - ctl00_cph1_mainimg
På upptäcktsfärd i Enköpingstrakten, det finns mycket att se! Foto: Karolina Vessby

Vill du ut? Vi vill göra det lättare att ge sig ut i naturen.
Vi arbetar för mer friluftsliv i länet eftersom vi tror att att mer friluftsliv i längden ger högre livskvalitet och bättre folkhälsa.

Platser och tips i naturen
Vart ska jag åka? Genom Upplandsleden, Smultronställen i naturen och kanotleder arbetar vi för att skapa bra besöksmål, stigar och leder. Vi tipsar också om bra utflyktsmål och turer. Biotopia, biologiskt museum i Uppsala, utgör genom vårt stöd navet för informationen. Vi arbetar för att våra naturområden ska bli mer tillgängliga för alla.

Längtar du efter att titta på fåglar eller paddla kajak? Vi ger enkla tips för friluftsliv under utflyktstips här på hemsidan, eller på hemsidan för Smultronställen i naturen.

Aktiviteter
För att locka dig ut i naturen arrangerar vi guidningar och aktiviteter. Läs i vårt kalendarium eller hitta mer vad som pågår i Biotopias kalendarium. Ladda också ner årets Utflyktsprogram.

Samarbete
Sist men inte minst samarbetar vi med kommunerna, de ideella föreningarna och många fler i olika projekt som gynnar friluftsliv. 

Läs mer om de projekt vi driver tillsammans med kommuner och föreningar här.

Satsning för folkhälsan
Under perioden 2016-2018 har Upplandsstiftelsen fått ett utökat folkhälsouppdrag från Landstinget, nu Region Uppsala. Vår verksamhet kommer att fokusera på att arbeta med några grupper för att få fram modeller för hur man kan arbeta med ökad fyisk aktivitet i naturen för personer med funktionsnedsättning.  Här får du veta allt om Upplandsleden-
  – drygt 40 mil av natur- och kulturupplevelser.


Besök Biotopia!

På Biotopia finns naturinformation, vackra utställningar och roliga aktiviteter!