Aktuellt på Ängskärs havscamping

Ängskärs havscamping - Aktuellt - ctl00_cph1_mainimg
Foto: Jan Lundqvist

Hundbad

Du är välkommen att bada med din hund på stranden strax söder om den allmänna badstranden nedanför restaurangen. Hundägare ombeds att ha sina hundar kopplade och rasta dem utanför campingområdet.

Våtmark för gölgroda

Intill servicebyggnaden finns en öppen våtmark. Tre grunda gropar har grävts som nu fyllts med vatten. De grunda vattensamlingarna värms snabbt upp på våren och här hoppas vi att gölgrodan kommer trivas och hålla konsert framöver. Småvatten och våtmarker som denna har stor betydelse för många olika växter och djur. Här trivs fåglar, grodor, insekter och strandväxter. Våtmarker kan även fungera som filter för bland annat kväve, vilket bidrar till att minska övergödningen av Östersjön.

Då marken kring gölarna är lerig och bitvis väldigt mjuk vill vi inte att någon går ut i området. Av den anledningen har det satts upp ett stängsel mellan servicehuset och våtmarken.

Campingen ägs av Upplandsstiftelsen

Campingverksamheten arrenderas ut och drivs av Johan Andersson och Rosa Berg. Stiftelsen förvaltar även Ängskärs naturreservat som omger campingen. Läs mer om Upplandsstiftelsen under Om Stiftelsen i menyn ovan.

Besök Ängskärs naturreservat

Ängskärs havscamping ligger mitt i ett naturreservat som har mycket att erbjuda för dig som söker närhet till naturen!

Läs mer om Ängskärs naturreservat.